iPhone SE testMet iedere release van Apple worden er standaard verschillende testresultaten van de nieuwste apparaten vrijgegeven. Vaak zijn het grote partijen zoals verzekeraars die de nieuwe generatie smartphones aan buitengewone testen onderwerpen. Ook de iPhone SE is door en door getest (iPhone SE test).

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE test

Resultaat van de iPhone SE test, minder goed waterdicht dan zijn grote broer
Tijdens de iPhone SE test is de smartphone aan verschillende krachten en invloeden van buitenaf onderworpen. Waar Apple bij de iPhone 6S juist meer aandacht had besteed aan water is dat bij de iPhone SE niet het geval. Waterbestendigheid is echter niet het enige waar de iPhone SE aan is blootgesteld, al zijn er tussen de 6S en de SE grote verschillen op het gebied van waterdichtheid. Daar waar de nieuwe SE na minder dan 60 seconden in 1,5 meter diep water zichzelf direct uitschakelt werkt de S6 na een half uur nog steeds.

Valbestendigheid en krassen
Bij een van de vele uitgevoerde testen zijn zowel de iPhone 6S als de iPhone SE van ruim 1,50 meter op de grond naar beneden gegooid. Het resultaat hiervan was dat het scherm van de SE direct kapot was. Valt het toestel met zijn zijkant van zelfde hoogte dan moet je hem ongeveer 10 keer laten vallen alvorens het scherm en de behuizing uiteen vallen. Ook de iPhone 6S heeft meteen een beschadigd scherm als dit hetgeen wat als eerste de grond raakt, maar op het moment dat je hem 10 keer laat vallen op de zijkant dan heeft het scherm alleen te leiden onder kleine krassen en andere zichtbare kleine schade. Het toestel bestaat nog steeds uit een geheel.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Net zoals elke andere smartphone zijn de iPhone gevoelig voor krassen op het scherm. Dit is getest door beide modellen gedurende 30 seconden rond te laten draaien in een metalen doos die voortdurend werd gekanteld. Dit kantelen werd gedaan om tijdens de iPhone SE test het stoten tegen verschillende objecten na te bootsen. Het resultaat was dat de SE wat kleine krassen had aan de zijkanten en dat de 6S nauwelijks schade vertoonde. Krassen voorkomen? Kijk ook eens naar de iPhone SE cases.

Testconclusies iPhone SE
Uit de verschillende testen kun je opmaken dat de nieuwe SE voornamelijk qua uiterlijk en vormgeving is gebaseerd op de reeds bestaande iPhone 5S. Waar Apple bij het ontwerp van de iPhone 6S veel extra aandacht heeft besteed aan onder meer de waterbestendige factor is dat bij de SE weer achterwege gelaten. Wellicht dat de verkoopprijs daar mede aan ten grondslag ligt. Op het gebied van gebruikersgemak scoort de iPhone SE hoog. De telefoon ligt immers goed in de hand en is prima te bedienen en waarbij je zelfs nog een hand vrij houdt. Het krachtige toestel schakelt moeiteloos over van YouTube naar je favoriete App en is aan weinig onderbrekingen onderhevig.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Met het lanceren van de iPhone SE heeft Apple een nieuwe doelgroep aangeboord: die van de consumenten die altijd al graag een originele iPhone wilden hebben maar daar of wel geen geld voor over hadden en degenen die zich een nieuwe iPhone niet konden veroorloven. De groep van enthousiaste iPhone gebruikers zal hierdoor in de toekomst alleen maar verder toenemen.