iPhone SE reviewApple brengt met de iPhone SE, Special Edition, een vertrouwd uitziende smartphone op de markt. Door zijn kleine verschijning ligt de iPhone SE goed in de hand en kun je het toestel eenvoudig met een hand volledig bedienen. Ondanks zijn vertrouwde uiterlijk verschilt de iPhone SE op meerdere punten met zijn voorgangers. Op deze pagina (iPhone SE review) vertellen we je alles over de verschillende reviews.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE review

In deze iPhone SE review lees je meer over de kenmerken van deze kleine krachtige smartphone die door Apple werd geïntroduceerd. Sinds de iPhone 5S uit 2013 is dit de eerste telefoon van Apple met ‘slechts’ een 4 inch-scherm. De iPhone SE is meer compact en bovendien goedkoper dan zowel de iPhone 6 en iPhone 6S. Wel vertoond de iPhone SE op technisch vlak de meeste overeenkomsten met het 5S model. Ben je reeds gebruiker van de 5S en wil je overstappen op de iPhone SE dan hoef je de hoesjes die hebt niet te vervangen, deze passen ook perfect om de iPhone SE.

Handig formaat smartphone
Met de iPhone SE komt Apple met een compacte telefoon die beschikt over zowel een betere camera, een betere processor en nog snellere netverbindingen in vergelijking met de iPhone 5S. Door het kleine 4 inch scherm kun je de iPhone SE makkelijk in bijna elke broekzak meenemen en heb je altijd een hand vrij. Door de rechte lijnen waarmee de SE is afgewerkt ligt het toestel stevig in de hand. Het toestel is plat zonder dat je kunt storen aan een eventueel uitstekende camera lens. Ondanks de 12 megapixelcamera waar de smartphone van is voorzien is de achterzijde volledig plat. De camera is gelijk een goede reden om van een iPhone 5S over te stappen op de nieuwe SE. Je zult zien dat de foto’s die je maakt met de SE mooier en scherper van kleur zijn. Net zoals bij de 5S zijn de Live Photos meegenomen naar de SE. Hiermee legt de iPhone zowel een seconde voor en na het maken van de foto het beeld vast.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

In een review over de iPhone SE moet zeker vermeld worden dat het toestel van een uitmuntende chipset is voorzien. Deze zorgt ervoor dat het toestel geen enkele moeite heeft om te switchen tussen verschillende Apps en bijvoorbeeld YouTube. Het switchen gaat zonder vertraging en het zal je een bijzonder gevoel geven. Je hoeft niet te wachten, beelden haperen niet en blijven niet hangen. Het gebruiksgemak staat bij de iPhone SE boven alles.

Belangrijkste kenmerken van de iPhone SE op een rijtje

  • 4-inch scherm met retina-resolutie
  • Compact design dat bestaat uit glas en aluminium
  • Touch ID en ondersteuning voor 4G+, wifi 802.11 a/b/g/n/ac
  • iPhone SE heeft een A9 processor en een M9 co-processor
  • Het toestel is voorzien van een 12-megapixel camera en 4K video
  • Het 16GB-model is verkrijgbaar vanaf 489 Euro en het 64GB-model vanaf 589 Euro

Zonder grote aankondigingen geïntroduceerd
In tegenstelling tot voorgaande modellen die Apple al maanden van te voren groots aankondigde is dat bij de iPhone SE niet gebeurt. Voor het kleine, handzame toestel stonden de echte Apple fans niet in lange rijen te wachten zoals dat bij andere releases vaak het geval is. De iPhone Special Edition is dan ook niet echt op de markt geïntroduceerd voor de zogenaamde groep van early adapters, zij die voor de Apple Store gaan kamperen, maar juist voor gebruikers die meer ophebben met een handzaam formaat smartphone. Met de iPhone SE heeft Apple gekozen voor een toestel dat lijkt op de modellen uit zowel 2012 en 2013. De 4-inch schermen zijn echter nog altijd immens populair bij een grote groep gebruikers. Juist omdat ze handzaam zijn qua afmeting kun je ze gemakkelijk meenemen. Dit lees je ook in bijna iedere iPhone SE review.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Apple wil met de iPhone SE meerdere doelgroepen bedienen
Als je iPhone SE reviews van tevreden gebruikers leest dan wordt het je al snel duidelijk dat Apple met dit toestel meerdere doelgroepen wil en kán bedienen.

  • Door het kleinere formaat van 4-inch spreekt de iPhone SE een groep gebruikers aan die graag een nieuwe iPhone willen aanschaffen zonder daar direct de hoofdprijs voor te betalen. Je kunt door de aanschaf van een iPhone SE je bestaande toestel upgraden voor een uiterst betaalbare prijs.
  • Dan is er een groep mensen die liever een kleinere iPhone aanschaft. Gebruikers die een telefoon graag in hun broekzak bij zich dragen hebben bij Apple de laatste jaren weinig keuze gehad. Het is juist met de iPhone SE dat Apple een gevoelig gat in de markt weet te raken want veel gebruikers worden nog altijd aangesproken door een handzaam toestel. De SE zal naar verwachting miljoenen keren over de toonbank gaan want het toestel is immers klein van buiten en krachtig van binnen.
  • Apple en iPhone waren tot nu toe altijd alleen in het duurdere segment van smartphones verkrijgbaar. Met de betaalbare iPhone SE kunnen ook consumenten die geen duurder model kunnen betalen gebruik maken van een iPhone. Zou je misschien eerst gekozen hebben voor een gebruikt toestel dan kun je nu door de aantrekkelijke prijs van deze krachtige Apple een nieuw toestel aanschaffen.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Van groot terug naar klein
Ben je de gebruiker van een iPhone 6 dan moet je jezelf afvragen of je de overstap naar de kleine compacte SE wilt maken. Daar waar je je iPhone 6 niet in je broekzak stopt kun je jezelf nu de vraag stellen of je met de SE een snel toestel wilt hebben en daarmee het kleinere scherm accepteert. Qua prestaties doet de nieuwe iPhone SE absoluut niet onder voor zijn grotere ‘rivalen’, het enige verschil is dat de SE wat kleiner is. Daar staat tegenover dat het juist fijn kan aanvoelen om de volledig bediening van het toestel met een hand te kunnen doen. Alle iconen zijn te bereiken en bovendien laat je het toestel zonder enige moeite in de zak van je skinny jeans glijden.

Wat wel wat onwennig aan kan voelen is het kleine toetsenbord dat uiteraard met het kleine scherm samenkomt. Dit is eenvoudig te ondervangen door de zogenaamde swipe-toetsenbordjes waaronder het populaire SwiftKey. De momenten waarop je het kleine toetsenbord als echt nadelig kunt ervaren is het intypen van bijvoorbeeld een wachtwoord.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Optimaal gebruikersgemak mede dankzij de duurzame batterij
Apple heeft de iPhone SE voorzien van een nog snellere processor en meer energiebesparende functies. Dit kun je uiteraard merken aan de langere batterijduur. Uiteraard hangt een en ander samen met de verschillende apps en andere functies die je tegelijkertijd gebruikt. Het is mogelijk om met de iPhone SE 50 uur naar audio te luisteren, 14 uur non-stop te bellen en je kunt het toestel bovendien 10 dagen op standby laten staan. In vrijwel iedere iPhone SE review lees je dan ook dat de batterij erg lang mee gaat!

Met de release van de iPhone SE heeft Apple een uitstekende aanvulling op het bestaande assortiment smartphones. De SE is het ideale toestel als je wilt overschakelen naar een nieuwe iPhone die handzaam is van formaat en bovendien gebruik maakt van de nieuwste technologie. Webpagina’s worden vlot geopend en het wisselen van apps gaat moeiteloos. Het enige waar je misschien aan moet wennen is het kleinere 4-inch scherm. Daar staat dan weer tegenover dat de iPhone SE gewoon een fijn toestel is dat lekker in de hand ligt.

Hopelijk vond je deze pagina over de iPhone SE review interessant en handig!