De iPhone SE heeft net als de iPhone 5, 5s, 6, en 6s een retina scherm (iPhone SE retina scherm). Retina is een begrip dat door Apple is bedacht om ultra-scherpe schermen in de markt te brengen. De scherpte van een retina-scherm is te danken aan het feit dat Apple 4 “subpixels” per pixel heeft toegevoegd, waardoor de scherpte eigenlijk twee keer zo scherp is. Ook bij de MacBook zie je het verschil duidelijk:

iPhone SE retina scherm

Retina; het verschil (klik voor groter)

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE retina scherm

Uiteraard zit er ook weer een retina scherm in de iPhone SE verwerkt. Dit scherm is er al sinds de iPhone 5 en zit sindsdien in iedere nieuwe iPhone die Apple heeft uitgebracht. Je ziet een duidelijk verschil tussen telefoons die wel en geen retina-scherm hebben. Vooral teksten zijn vele malen scherper bij een retina scherm. Dit leest een stuk prettiger dan bij schermen die géén retina hebben.

Gelukkig zit er tegenwoordig in ieder Apple-apparaat standaard een retina-scherm. Zowel bij iPhones als iPads wordt de retina-techniek nu standaard ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat alle Apple-apparaten eigenlijk een geweldig scherp beeld hebben. De iPhone SE is echter de goedkoopste iPhone die Apple ooit heeft gemaakt, maar beschikt bijna over identieke specs als de iPhone 6s, die maar liefst 300 euro duurder is.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Retina is dan ook een geweldige toevoeging aan iedere iPhone of Apple-device. Het zorgt ervoor dat alles haarscherp wordt weergegeven en dat is erg fijn voor je ogen, zeker bij het lezen van lange stukken tekst. Je ogen worden minder snel moe en het ziet er gewoon stukken beter uit.

Benieuwd naar de verschillen tussen de verscheidene iPhones die er nu te koop zijn? Lees dan ook even onze pagina over iPhone vergelijking. Meer over het iPhone SE-scherm? Lees dan: iPhone SE scherm resolutie.