iPhone SE processorBenieuwd naar de processor die in de iPhone SE zit (iPhone SE processor)? Net als in de iPhone 6s zit er in de iPhone SE een Apple A9-processor en een M9 “motion” processor. Dit zorgt ervoor dat de iPhone SE minstens net zo snel is als de iPhone 6s, en misschien wel sneller! Dat laatste heeft te maken met het feit dat de processor bij de SE minder pixels hoeft aan te sturen door het kleinere scherm. Hierdoor zou de iPhone SE zelfs sneller zijn dan de iPhone 6s.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE processor

De processor van de iPhone SE doet dus zeker niet onder voor de processor van de (300 euro) duurdere iPhone 6s. En volgens reviewers is de iPhone SE dus nog sneller omdat de processor veel minder pixels hoeft te “runnen”. Dit scheelt ongetwijfeld enorm veel in performance.

De iPhone SE heeft eigenlijk bijna alle specificaties die de iPhone 6s ook heeft. Het enige dat de iPhone SE niet heeft is 3D Touch. Voor de rest lijkt hij in alles op zijn duurdere variant (iPhone 6s). Het andere grote verschil is het formaat van het scherm. Het scherm van de iPhone SE is namelijk 4 inch (diagonaal), net als de iPhone 5 en 5s. Dit heeft te maken met Apple-klanten die Apple bijna smeekten om door te gaan met telefoons van 4 inch te maken. Het leek er namelijk even op dat Apple hiermee zou stoppen, omdat de iPhone 5s langzaam verouderd begon te raken qua specificaties. Het antwoord dat Apple hierop formuleerde was de iPhone SE. Op deze website lees je alles over de iPhone SE kopen.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

De processor is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de telefoon. Echter, het besturingssysteem speelt ook een grote rol. Wat dat betreft is het mooi dat Apple een goed mobiel besturingssysteem heeft (iOS) dat volledig rekening houdt met alle telefoons die het systeem gebruiken. Zo zorgt Apple er altijd voor dat de hardware en software perfect op elkaar aansluiten.