iPhone SE KopeniPhone SE kopen? De iPhone SE werd op 21 maart (2016) aangekondigd door Apple. Het is een compleet nieuw model dat er ongeveer hetzelfde uit ziet als de iPhone 5S. Ook het formaat is hetzelfde: 4 inch. De iPhone SE is de goedkoopste iPhone ooit en is beschikbaar in 16- en 64GB-varianten. Daarnaast is de iPhone SE beschikbaar in maar liefst vier kleuren; Zilver, Goud, Spacegrijs en Roségoud.

iPhone SE Kopen

De iPhone SE is vanaf binnenkort te koop in de eerste “batch” landen. Nederland zit hier nog niet bij, maar de verwachting is dat de iPhone SE nog vóór eind mei ook in Nederland te koop zal zijn. Je kunt hem in de (online) Apple Store al vanaf 29 maart bestellen!

Op deze website zullen we je uiteraard van informatie voorzien over de goedkoopste webshops waar je de iPhone SE los kunt kopen en bij welke providers je het beste een abonnement kunt afsluiten. Houd deze website dus zeker in de gaten!

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE informatie

De iPhone SE is 4 inch groot, het vertrouwde formaat dat de iPhone 5 en 5S ook hadden. Hiervoor is gekozen omdat veel klanten Apple vroegen om ook iPhones te blijven maken in dit formaat, naast de grotere iPhone 6(S) en 6(S) Plus. Ik heb zelf een iPhone 5S en vind dit een veel prettiger formaat dan de iPhone 6. Ook vind ik de iPhone 5S mooier dan de iPhone 6, en de SE ziet er gelukkig hetzelfde uit als de 5S. Mijn volgende telefoon wordt dus hoe dan ook een iPhone SE! Volgens Apple is het “the most powerful 4-inch smartphone ever”!

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Specificaties bijna gelijk aan iPhone 6S

De iPhone SE lijkt qua specificaties namelijk weer een stuk meer op de (nieuwste) iPhone 6S dan op de 5(S). In de iPhone SE zit namelijk een 64-bit Apple A9-processor met een M9 motion-processor, dezelfde krachtige combinatie die je ook in de iPhone 6S vindt. Je kunt dus games en apps net zo vloeiend gebruiken als op de duurste iPhone. Ook de camera is hetzelfde als de iPhone 6S: 12 megapixels met een dual-tone flitser en de mogelijkheid voor Live Photos. Ook kun je met de iPhone SE video schieten in 4K-kwaliteit (4K Video!).

Vergeleken met de iPhone 5S (de voorganger van de iPhone SE) heeft de nieuwe SE een snellere WiFi-verbinding, LTE en een verbeterde batterij. Ook de microfoons zijn vernieuwd. Daarnaast wordt in de iPhone SE ook Apple Pay ingebouwd, iets dat al langer in de iPhone 6(S) en 6(S) Plus zat.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE prijzen

De prijs van de iPhone SE is enorm laag vergeleken met alle andere iPhones. Sterker nog: het is de goedkoopste iPhone ooit! Het 16GB-model is al vanaf €489 te koop en de 64GB-variant voor maar €589. In de Verenigde Staten kosten ze 399 (16GB) en 499 (64GB) dollar.

Het prijsverschil met de iPhone 6S is dus maar liefst 300 euro, zowel bij de 16GB- als bij de 64GB-variant. Wil je een uitvoerige vergelijking tussen de iPhone SE en iPhone 6S zien? Kijk dan eens naar onze vergelijking.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Een aantal veel gestelde vragen (FAQ) over de iPhone SE.

Wat is de grootste vernieuwing van de iPhone SE?

De iPhone SE lijkt in eerste instantie niet heel vernieuwend. Alles dat in de iPhone SE zit ingebakken, zit ook al in de iPhone 6S. Ook het design is niet heel vernieuwend: de iPhone SE is bijna hetzelfde als de iPhone 5S. Tóch is de iPhone SE vernieuwender dan je denkt; het is namelijk de krachtigste 4 inch-smartphone ooit gemaakt. Daarnaast is het de goedkoopste iPhone ooit (vanaf 399 dollar of 489 euro).

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Hoe duur is de iPhone SE?

De iPhone SE zal in twee soorten varianten komen: 16GB en 64GB. De prijzen liggen op respectievelijk 489 en 589 euro. In de VS kosten ze 399 en 499 dollar.

Waar kan ik de iPhone SE kopen?

De iPhone SE zal (los) te koop zijn bij alle grote elektronica-zaken zoals MediaMarkt, Bol.com en meer. De iPhone SE kopen zal straks dus vrijwel overal mogelijk zijn waar je nu ook gewoon de huidige iPhones kunt kopen.

Wat is het verschil tussen een iPhone (SE) en een iPad?

De iPhone is de reeks van mobiele telefoons (smartphones) die door het Amerikaanse bedrijf Apple worden geproduceerd. De iPad (en de iPad Pro) is de tablet die door hetzelfde concern wordt gebouwd. Beide apparaten draaien op het operating systeem iOS. Als je dus de één gewend bent, zal het vrij gemakkelijk zijn om met de ander te werken en vice versa. Ook zorgt iOS ervoor dat je iPad, iPhone en Mac-computer perfect met elkaar samenwerken, zeker wanneer deze op hetzefelfde WiFi-netwerk zijn aangesloten. Denk hierbij aan het opnemen van je telefoon op je iPad of het bellen en versturen van SMS-berichten vanaf je iPad.

Hoe duur is de iPhone SE in combinatie met aan abonnement?

De prijzen van de iPhone SE-abonnementen moeten in Nederland nog bekend worden. Waarschijnlijk zullen alle grote providers de iPhone SE aanbieden (KPN, T-Mobile, Hi, Ben, Tele2). Zodra deze bekend zijn zullen wij je hiervan uiteraard op de hoogte brengen op deze website.

Wat voor processor zit er in de iPhone SE?

Net als de duurdere iPhone 6S heeft de iPhone SE een krachtige 64-bit A9-processor van Apple. Deze wordt net als bij de iPhone 6S gecombineerd met een M9 motion processor. Deze combinatie zorgt ervoor dat apps en games net zo vloeiend en snel zullen werken als op de duurste iPhone-modellen.

Hoe goed is de camera van de iPhone SE?

De iPhone SE kopen, je hoeft het voor de camera niet te laten! De camera heeft maar liefst 12 megapixels en heeft een dual-tone flitser. Dit is gelijk aan de iPhone 6S. Daarnaast kan je nu 4K video filmen!

Hoe goed is de selfie-camera?

De selfie-camera van de iPhone SE is ongeveer hetzelfde als die van de iPhone 5S. Hij heeft 1,2 megapixels, waar de iPhone 6S een selfie-camera van 5 Megapixels heeft.

In welke kleuren is de iPhone SE te koop?

De iPhone SE is verkrijgbaar in vier kleuren (iPhone SE kleuren). De vier kleuren zijn als volgt: Space Gray, Silver, Gold en Rose Gold. Er zijn overigens geen prijsverschillen tussen de kleuren. Dit geldt althans bij de meeste webshops.  Er zijn wel verschillen tussen de twee uitvoeringen (16GB en 64GB).

Welk operating systeem draait op de iPhone SE?

Net als de andere iPhones zal de iPhone SE compatibel zijn met de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem iOS. De nieuwste versie hiervan werd gelanceerd op dezelfde dag als de iPhone SE: iOS 9.3. Deze versie van iOS bevat een aantal goede vernieuwingen, waaronder de nieuwe “Night Shift“-modus. Deze modus past de helderheid en kleuren van je iPhone-scherm aan waardoor je ’s avonds makkelijker in slaap valt na je telefoon te gebruiken.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Hoe lang gaat de batterij van de iPhone SE mee?

Uiteraard ligt de batterijduur van je telefoon er sterk aan wat je precies met je telefoon doet gedurende de dag. Als we Apple mogen geloven kun je 14 uur bellen via 3G en tot 13 uur via 4G LTE. Video afspelen tot 13 uur, audio tot 50 uur. De standby-tijd is 10 dagen. Wat dat betreft is de batterij volgens Apple dus precies gelijk aan die van de iPhone 6S.

Heeft de iPhone SE ook 3D Touch?

Nee, de iPhone SE heeft géén drukgevoelig scherm (door Apple wordt dit 3D Touch genoemd). De iPhone 6S en 6S Plus hebben dit wel. Wij vinden dit zelf geen (groot) gemis, en horen ook van veel iPhone 6S-gebruikers dat ze het nauwelijks gebruiken.

Waarom maakt Apple de iPhone SE?

Apple heeft de iPhone SE in het leven geroepen omdat de iPhone 5S redelijk verouderd was. Die wilden ze sowieso uitfaseren, maar klanten schreeuwden om het behoud van een 4 inch iPhone. De uitkomst was de iPhone SE; een telefoon die qua design én formaat bijna gelijk is aan de iPhone 5(S), maar qua prestaties dicht bij de duurdere iPhone 6S ligt. De prijs is opvallend laag voor Apple-standaarden.

Koop ik met de iPhone SE niet een soort B-telefoon?

Nee, absoluut niet. Bij de oude iPhone 5C was dit wel het geval. Dit was een hele goedkope telefoon die ook goedkoop afgewerkt was, en bovendien veel lagere specificaties had. De iPhone SE daarentegen, heeft bijna alles dat het vlaggenschip (de iPhone 6S) ook heeft, behalve het formaat. Als je 4 inch een fijn formaat vindt is de iPhone SE eigenlijk de beste smartphone die je op dit moment kunt kopen!

Ik wil overstappen vanaf Android, is dit makkelijk?

Apple maakt het sinds kort heel erg makkelijk voor Android-gebruikers om over te stappen naar de iPhone. Apple heeft zelfs een speciale app (“Move to iOS“) gemaakt om je contacten, foto’s en meer te verhuizen van je Android-telefoon naar je iPhone. Je kunt uiteraard ook met je Android-telefoon langs de Apple Store, zij helpen je maar al te graag om alles over te zetten naar je nieuwe iPhone. Tijdens het iPhone SE kopen kunnen ze je al helpen!

Is de iPhone SE gebruikersvriendelijk?

De iPhone SE kopen doe je zeker ook voor het gebruikersgemak! De iPhone SE draait op iOS. iOS staat bekend als het beste besturingssysteem voor mobiele telefoons en laat de concurrentie (Android, Windows Phone) mijlenver achter zich. Zeker wanneer het gaat om gebruikersgemak en veiligheid is Apple’s iOS de absolute nummer één van dit moment.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Hoe lang zal ik software-updates kunnen ontvangen voor mijn iPhone SE?

Apple kennende zal het minstens drie à vier jaar mogelijk zijn om de nieuwste versies van iOS te installeren op je iPhone SE. De huidige software updates zijn ook nog gewoon beschikbaar voor de oudere iPhones. Apple doet dit met een reden; het is niet veilig om verouderde software op je telefoon te hebben staan. In tegenstelling tot Android, waar gebruikers soms na twee maanden al geen updates meer kunnen installeren en hierdoor enorme risico’s lopen, zal je iPhone SE dus altijd de laatste en meest veilige software-versie kunnen draaien. Bij het iPhone SE kopen hoef je je dus absoluut geen zorgen te maken over de software-updates, je zult gedurende de levensduur van je iPhone altijd de nieuwste software-versies kunnen installeren.

Hoe zit het met iPhones en privacy?

Apple in het algemeen, en de iPhone in het bijzonder, staan bekend als een merk en product dat jouw privacy erg hoog in het vaandel heeft staan. Ze doen er alles aan om niet te hoeven meewerken aan onderzoeken van de FBI of een “backdoor” inbouwen in hun telefoons. Ze laten het er zelfs op aankomen in de rechtszaal. Ook hier onderscheidt Apple zich duidelijk van de concurrentie; Android-telefoons zitten vol backdoors, of dit nu voor de NSA, FBI of voor hackers is. Dit heeft ook vaak te maken met het feit dat ze een verouderde software-versie hebben omdat ze geen updates meer kunnen installeren tenzij ze een Nexus-telefoon kopen. Maar zelfs dan; het is en blijft Google, het bedrijf dat geld verdient door jouw data te verkopen aan derden. De iPhone is dus qua privacy de absolute nummer één.

Hoe zit het met garantie?

Apple-producten hebben standaard één jaar fabrieksgarantie. In Europa worden consumenten echter een stuk beter beschermd, en is je garantie dus vaak een stuk langer wanneer je een iPhone los koopt. Informeer hierover bij de winkel waar je de iPhone SE koopt of bij de webshop waar je hem bestelt.

Waar kan ik meer lezen over de iPhone SE?

Op Wikipedia kun je veel meer informatie vinden over deze prachtige iPhone, bekijk: iPhone SE.

Hoe snel kan ik een iPhone SE in huis hebben?

Bij de meeste webshops geldt inmiddels dat je de iPhone SE de volgende dag in huis zult hebben als je hem vandaag bestelt. Dit kan echter sterk verschillen per kleur, model en webshop. Bekijk voor meer informatie onze pagina iPhone SE levertijd.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE bestellen

iPhone SE bestellenWil je de iPhone SE bestellen bij een webshop? Het online aanschaffen van een iPhone SE kan bij veel verschillende webshops. Onze favoriete webshop is Bol.com, maar ook bij MediaMarkt hebben ze de iPhone SE. Bekijk ook eens onze pagina iPhone SE MediaMarkt. Bol.com is onze favoriet, maar misschien heb jij een andere favoriete webwinkel waar je je elektronica altijd koopt. Het bestellen van een iPhone SE is in ieder geval kinderlijk eenvoudig! Meestal heb je het apparaat de volgende dag al in huis (op werkdagen) of in ieder geval direct na het weekend als je hem in het weekend bestelt.