iPhone SE camera megapixelsHoe veel megapixels heeft de camera van de iPhone SE (iPhone SE camera megapixels)? Het antwoord is: 12 megapixels. Dit is evenveel als de iPhone 6s, die ongeveer 300 euro duurder is dan de iPhone SE. De iPhone SE is de goedkoopste iPhone die Apple ooit gemaakt heeft, en dit heeft vooral te maken met het formaat.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE camera megapixels

Het feit dat de camera hetzelfde is als die van de iPhone 6s, zorgt er ook voor dat deze net als de 6s video kan opnemen in 4K-kwaliteit (iPhone SE 4K video). De enige camera die minder is dan bij de iPhone 6s, is de selfie-camera (Facetime-camera, zoals Apple dat noemt). Maar de “hoofdcamera” heeft net als de iPhone 6s gewoon 12 megapixels. Hierdoor kun je prachtige foto’s en video’s opnemen met de iPhone SE.

Apple zegt dat de A9 chip in de iPhone SE ervoor zorgt dat de 12 megapixel camera net zulke goede resultaten kan behalen als de camera van de iPhone 6s. Ook heeft hij allerlei handige extra’s, zoals Focus Pixels, Deep Trench Isolation en “real-life colour accuracy”. Je kunt ook 4K video opnemen in 30fps of 240fps (slow motion).

Naast 12 megapixels, heeft de iPhone SE ook 1.22µ pixels, waar Apple tegelijkertijd mee kwam (september 2015) met de f/2.2 lens die voor de iPhone 6s was gemaakt. Hierdoor scoort de camera ook heel goed als er weinig licht is. Ook is volgens reviewers de autofocus-snelheid van de iPhone SE nóg beter dan die van de iPhone 6s.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Al met al kun je gerust stellen dat de iPhone SE beschikt over een zeer goede camera die in alle omstandigheden prachtige foto’s en video’s kan opnemen. Wat dit aspect betreft doet de iPhone SE in niets onder voor de (veel) duurdere iPhone 6s. Voor meer informatie over de verschillen tussen deze telefoons, kijk ook eens naar de iPhone vergelijking en de iPhone SE features.