iPhone SE afmetingen

iPhone SE afmetingen (via Apple)

Sinds de iPhone SE, het goedkoopste iPhone-model ooit, is gelanceerd vragen veel mensen ons wat de iPhone SE afmetingen zijn. Apple bracht de iPhone SE namelijk als iPhone 5S met de specificaties van de iPhone 6S, maar klopt dit wel? Het korte antwoord op deze vraag is: ja, dit klopt. In de afbeelding hier rechts kun je de afmetingen goed zien. De lengte is ongeveer ca. 12,4 centimeter. De breedte 5,9 centimeter. Het apparaat is slechts 7,6 millimeter “dik”.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €329,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE afmetingen

De iPhone SE afmetingen zijn dan ook precies hetzelfde als de afmetingen van de iPhone 5S. Echter, wat er aan de binnenkant van de iPhone SE schuil gaat is een stuk indrukwekkender dan dat bij de 5s! Bekijk ook eens onze pagina iPhone SE vs iPhone 5S. Als je meer wilt weten over de specificaties kunnen we je doorverwijzen naar de pagina iPhone SE specificaties of de pagina iPhone SE features.

De afmetingen zijn dus erg prettig, dit komt vooral dat de iPhone SE erg goed in de hand ligt. De iPhone SE werd dan ook gelanceerd om de Apple-gebruikers tegemoet te komen die vonden dat de iPhone 6(S) en met name 6(S) Plus te groot waren. Ze wilden een telefoon met het formaat van de iPhone 5(S) maar met nieuwere, modernere specificaties. Dat laatste is zeker ook gelukt! De iPhone SE overklast de iPhone 6 en doet nauwelijks onder voor de iPhone 6S (zie ook: iPhone SE vs iPhone 6S).

Het is opvallend dat de iPhone 6 en 6 Plus er voor hebben gezorgd dat het marktaandeel van Apple is Azië explosief is gestegen, terwijl in Europa de 5S veel populairder was. De grotere modellen scoren in Azië (en dan vooral China) veel beter dan de kleinere 5S. In Europa en Amerika was het eerder andersom; de 5S was vele malen populairder. Dit is ook de reden dat er uiteindelijk een betere versie is gekomen: de iPhone SE!