In het overzicht hier beneden vind je alle abonnementen die nu bekend zijn voor de iPhone SE. Dit zijn de populairste iPhone SE abonnementen van dit moment.

iPhone SE abonnementenZoals in het bovenstaande overzicht te zien is zijn de goedkoopste abonnementen erg betaalbaar. Echter, deze hebben vaak geen 4G, waar KPN, T-Mobile en Vodafone dat wel hebben. Vooral het abonnement van KPN is qua databundel een hele goede deal (5GB data over 4G!), maar kost ook ongeveer 300 euro meer dan de goedkoopste (Hollands Nieuwe). Daarnaast heeft KPN geen onbeperkte SMS. Gelukkig gebruikt bijna iedereen tegenwoordig WhatsApp en/of iMessage, dus kun je vrijwel altijd gratis berichten over en weer sturen.

iPhone SE abonnementen

Er zijn natuurlijk nog veel meer abonnementen voor de iPhone SE. Die kun je hier bekijken. Bij het afsluiten van iPhone SE abonnementen is overigens handig om rekening te houden met een aantal zaken. Denk hierbij aan het behouden van je nummer of hoe veel GB je wilt hebben (16GB en 64GB).

iPhone SE met 16 of 64 GB?

De meeste abonnementen hebben standaard een 16GB iPhone SE. Veel mensen geven (terecht) echter de voorkeur aan een model met 64GB. Dit begrijpen wij wel, want 16GB is erg weinig als je bedenkt dat iOS alleen al minstens twee GB in beslag neemt. Daarnaast kun je veel standaard apps van Apple – die je misschien helemaal niet gebruikt – niet verwijderen. Wij raden je dan ook aan om voor een model met 64GB te gaan. Zelf heb ik de iPhone 5S met 32GB. Dat is ruim voldoende, maar de iPhone SE wordt alleen met 16 óf 64GB verkocht, dus dan zou ik voor de 64GB-variant gaan.

Nummerbehoud?

Als je je huidige 06-nummer wilt behouden bij het afsluiten van een nieuw abonnement, is dit vrijwel bij alle providers mogelijk. De vijf providers in het overzicht hierboven bieden alle vijf nummerbehoud aan. Het is belangrijk om er op te letten dat de nieuwe provider het overnemen van je nummer voor je regelt met je oude provider. Je oude provider zorgt er dan voor dat je nieuwe nummer wordt overgedragen aan je nieuwe provider. Hierbij het is het wel belangrijk dat je bij je oude provider geen verplichtingen meer hebt qua betalingen en/of een lopend abonnement. Eventueel moet je dit afkopen. Heb je hier geen zin in, dan kun je beter de iPhone SE los kopen.

Huidige abonnement vroegtijdig verlengen

Als je huidige mobiele abonnement nog niet verlopen is, is het bij veel providers mogelijk om je abonnement vroegtijdig te verlengen (mét een nieuwe telefoon). Dit doen de providers maar al te graag, want zo weten ze zeker dat je ook de komende jaren klant zult blijven. Je zit er immers aan vast. Denk dus wel goed na voordat je dit doet; wil je echt zo lang vast zitten aan je provider? Ben je tevreden? Zo ja, dan is het een goede optie om je abonnement vroegtijdig te verlengen. Een andere optie is natuurlijk om dit niet te doen en je iPhone SE (of andere nieuwe telefoon) los te kopen. Neem dan wel een goede verzekering bij je telefoon, want als je hem los koopt en er gebeurt iets mee of hij wordt gestolen is het nogal een dure grap.

iPhone SE laten verzekeren

Het is belangrijk om je telefoon goed te laten verzekeren. Een iPhone gaat weliswaar niet zo snel kapot, maar als hij gestolen wordt of je laat hem bijvoorbeeld in het toilet of in bad vallen (dit gebeurt helaas vaker dan je denkt), dan is het handig als je een goede verzekering hebt waarbij je gewoon een nieuwe telefoon krijgt, in plaats van dat je hem zelf opnieuw moet aanschaffen. Als je een abonnement hebt is het nog vervelender, je blijft dan namelijk gewoon betalen, maar je telefoon ben je kwijt.

De meeste aanbieders van iPhone SE abonnementen kunnen je ongetwijfeld een goede verzekering bieden via hun eigen abonnement. Het abonnement wordt dan wel iets duurder. Als ze dit niet aanbieden dan is het ook een optie om je verzekering los van je abonnement aan te schaffen. Zorg overigens wel dat je altijd genoeg geld op je rekening hebt staan; de meeste verzekeraars werken met een automatische incasso, en als deze mislukt dan is je telefoon niet meer verzekerd en kun je naar je geld fluiten als er iets met je toestel gebeurt. Bovendien ben je dan nog steeds verplicht om te betalen, ook al ben je niet meer verzekerd. Dubbel pech dus!

iPhone SE liever los kopen?

De iPhone SE is niet heel duur vergeleken met de andere iPhones die worden aangeboden. Daarom kan het ook een goede optie zijn om hem los te kopen en dan bijvoorbeeld een SIM-only abonnement af te sluiten. Je kunt het beste even uitrekenen welke optie het goedkoopst is. Maar zelfs als los kopen met een SIM-only duurder is, is het vaak nog steeds prettiger omdat het bedrag dat je maandelijks betaalt veel lager is. Je geeft dan weliswaar in één klap veel geld uit, maar daarna heb je veel lagere maandlasten. Bedenk je bovendien dat iPhones hun waarde erg lang behouden (zolang ze werken). Je kunt je iPhone dus na twee of drie jaar nog steeds voor een mooi bedrag verkopen via Marktplaats.

Wel of geen 4G verbinding?

De aanbieders van iPhone SE abonnementen bieden niet allemaal een 4G-verbinding aan, terwijl de iPhone SE dan juist het beste tot zijn recht komt. 4G is namelijk ontzettend snel, vaak zelfs sneller dan de gratis WiFi-netwerken die je op verschillende openbare plekken zult vinden. Wij zweren bij 4G (onze iPhone 5S heeft ook 4G) en zouden inmiddels niet meer zonder kunnen. De verbinding op de iPhone SE is nóg sneller en wij raden je dan ook zeker aan om een abonnement mét 4G te kiezen.