iPhone SE 4K VideoHeeft de iPhone SE 4K video? Dit is een vraag die wij vaak krijgen, omdat de iPhone 6s dit heeft en daarom willen mensen graag weten of de (veel) goedkopere iPhone SE ook video kan opnemen in 4K-resolutie. Het antwoord is: JA, de iPhone SE heeft ook 4K video.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE 4K Video

Het opnemen van video in 4K-resolutie is een feature die je in steeds meer smartphones (HTC 10, iPhone 6s, iPhone SE en Samsung Galaxy S7) ziet. Dit is erg mooi, want er komen ook steeds meer beeldschermen en Smart TV’s met 4K resolutie. Het mooie van de iPhone SE is dat deze alle features van de iPhone 6s bevat, behalve 3D Touch. Toch is de iPhone SE maar liefst 300 euro goedkoper! Daardoor is de verwachting dat de iPhone SE zeer populair wordt, zeker omdat hij hetzelfde formaat heeft als de iPhone 5(s), de populairste iPhone ooit.

De camera van de iPhone SE heeft precies dezelfde specificaties als die van de iPhone 6s, de duurst iPhone van dit moment. Net als de iPhone 6s heeft de SE-camera maar liefst 12 megapixels. En dus ook 4K video. Alleen de selfie-camera (of Facetime-camera, zoals Apple hem noemt) heeft een lagere resolutie dan die van de iPhone 6s.

Andere telefoons met 4K video zijn de iPhone 6s, iPhone 6s Plus, HTC 10, Samsung Galaxy S7 (Edge), Xiami Mi 5, LG G5, Samsung Galaxy Note 6, Samsung Galaxy A9 en Google Nexus 6P. Daarnaast zijn er natuurlijk nog talloze andere devices met 4K video, zoals de nieuwe iPad Pro.

4k video

4K video in verhouding met HD

In de afbeelding hierboven zie je hoe 4K video zich verhoudt tot andere resoluties, zoals 1080p (HD) en 720p (HD Ready). Het is algemeen bekend dat 4K de nieuwe standaard gaat worden die eigenlijk HD (1080p) zal gaan opvolgen. Er zijn zelfs al schermen met een resolutie van 5K, zoals de iMac van Apple. Het is een kwestie van tijd totdat ook 4K weer verouderd zal zijn.