De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus werden op 12 september tegelijk aangekondigd met de speciale iPhone X. Opmerkelijk is dat de iPhone 7s werd overgeslagen en dat Apple meteen doorging naar iPhone 8. Hiermee breekt Apple duidelijk met de voorgaande jaren. De iPhone 8 zal vanaf 22 september geleverd worden en in de winkels liggen. Ideaal voor mensen die niet lang willen wachten op de iPhone X (of deze te duur vinden).

iPhone 8 en 8 Plus

De iPhone 8 kenmerkt zich vooral door het glazen design. De voorkant en achterkant van deze iPhone zijn nu volledig van glas. Dankzij die glazen achterkant is het nu ook mogelijk om je iPhone draadloos op te laden. Er zit een geweldige camera in en augmented reality is in iOS 11 (tegelijk verkrijgbaar met de iPhone 8) mogelijk. Op deze pagina vertellen we je alles over Apple’s nieuwe iPhone.

Reserveer nu de iPhone 8! (vanaf €809)

Bekijk op Bol.com

iPhone 8 en iPhone 8 Plus

A11 chip en draadloos opladenDe iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn volledig van glas gemaakt. Qua afmetingen zijn ze precies hetzelfde als de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, en ook nu heeft de Plus-versie een camera met groothoek- en telelens. Daarnaast heeft de Plus ook een optische zoom, net als de iPhone 7 Plus. Beide versies beschikken over een razendsnelle nieuwe chip die Apple heeft ontworpen: de A11 Bionic-chip met 64-bits architectuur. Hier zit – net als in de iPhone X – een zogeheten Neural engine in en een geïntegreerde M11-bewegingssensor.

Draadloos opladen

De iPhone 8 is de eerste iPhone waarbij draadloos opladen mogelijk is. Hij werkt met alle Qi-opladers, die vrij goedkoop verkrijgbaar zijn. Ook komt Apple in 2018 met een eigen “mat” voor draadloos opladen: AirPower. Hiermee kun je je iPhone, Apple Watch én AirPods tegelijkertijd draadloos opladen. Hier zal natuurlijk wel weer een Apple-prijs aan gaan hangen.

Het feit dat Apple zich haar aan de Qi-standaard houdt is vooral ook erg prettig. Dit betekent namelijk dat je geen dure Apple-kabels meer nodig hebt om je telefoon op te laden. Qi is de standaard voor draadloos opladen, en je kunt met je iPhone 8 straks dus overal terecht: op vliegvelden, in stations en een hoop andere plekken.

Glazen buitenkant en waterdicht

Zoals je in de foto bovenaan hebt kunnen zien, is de iPhone 8 aan de buitenkant volledig van glas gemaakt. Ook is deze iPhone weer waterdicht, maar net als bij de iPhone 7 (de eerste waterdichte iPhone) geeft Apple geen garantie tegen waterschade.

iOS 11 & Augmented reality

Vanaf iOS 11 wordt ook augmented reality mogelijk op alle recente iPhones. Dankzij Apple’s ARKit kunnen developers nu allerlei apps en features ontwikkelen die gebruikmaken van deze technologie. Zo is het straks bijvoorbeeld om je kamer op te meten met alleen de camera van je iPhone. Zie ook onderstaande video.

In iOS 11 wordt je iPhone nog veel slimmer dan hij al was. Zo kan Siri nu direct in Safari (je browser) aanwijzigingen geven of herkennen dat er zaken aan je agenda en/of Apple Wallet moeten worden toegevoegd. Denk hierbij aan hotelboekingen of gekochte tickets. Ook AirPlay wordt in deze iOS-release volledig vernieuwd; versie 2.0 van AirPlay komt uit, waardoor je je audio en speakers in je hele huis kunt gaan bedienen. Zo kun je een liedje in je woonkamer en keuken tegelijk afspelen.

Control Center

Control Center

Het nieuwe Control Center in iOS 11

Ook Control Center heeft een make-over gekregen. Alles is nu in één keer zichtbaar, dus je hoeft niet meer opzij te ‘swipen’ voor de verschillende controls. Dit gaat je een hoop tijd schelen in vergelijking met vorige versies.

Een stuk beter dus dan in voorgaande iOS-versies, want je gebruikt Control Center juist om dingen sneller te kunnen doen. Op de afbeelding rechts kun je goed zien hoe het nieuwe Control Center er uit zal gaan zien in iOS 11. Op de iPad zal het er ook anders uit zien.

Indoor Maps

Indoor Maps

Indoor Maps (klik voor groter)

Ook Apple Maps is weer iets beter geworden. Nu biedt Apple ook “indoor maps” voor bijvoorbeeld grote winkelcentra. Deze feature zal in eerste instantie natuurlijk vooral in de VS beschikbaar zijn, maar verwacht binnenkort ook zeker updates in Europa.

Do Not Disturb voor in de auto

Tot slot heeft iOS 11 een extra feature voor automobilisten ingebouwd, zodat je tijdens het autorijden minder snel gestoord zult worden. Dit heeft Apple gedaan naar aanleiding van het feit dat er steeds meer verkeersongelukken worden veroorzaakt door bestuurders die hun iPhone niet uitzetten tijdens het rijden. Op de iPhone 8 zal dit dus makkelijker zijn, maar de bestuurder kan er nog steeds voor kiezen om zijn/haar telefoon te gebruiken.

Huidige iPhone line-up

Dankzij de introductie van de iPhone 8 én de iPhone X ziet de volledige iPhone line-up er nu als volgt uit.

iPhones

De vanafprijzen zullen in Nederland nu als volgt zijn:

  • iPhone X: 1159 euro
  • iPhone 8: 809 euro
  • / 8 Plus: 919 euro
  • iPhone 7: 639 euro
  • / 7 Plus: 779 euro
  • iPhone 6s: 529 euro
  • / 6s Plus: 639
  • iPhone SE: 419 euro

De iPhone SE is nu dus de goedkoopste iPhone voor “maar” 419 euro (los). Dat is voor een iPhone heel goedkoop. Wij denken dat deze line-up een slimme zet is van Apple, want in bijna iedere prijsklasse kun je nu een iPhone kopen. De vanafprijzen variëren van 419 (midden-segment) tot 1159 (premium) euro.

Reserveer nu de iPhone 8! (vanaf €809)

Bekijk op Bol.com

Abonnementen iPhone 8

Omdat de iPhone 8-modellen pas op 15 september te koop zullen zijn, zal ook dan pas bekend worden hoe hoog de prijzen zullen zijn voor abonnementen. Wij zullen deze pagina rond 15 september updaten met nieuwe informatie van alle grote aanbieders in Nederland. Ook zijn we erg benieuwd hoe groot de vraag zal zijn naar de iPhone 8. Het is geen enorme update ten opzichte van de iPhone 7 en natuurlijk willen veel mensen liever even wachten op de iPhone X. We zijn benieuwd!