De iPad Pro is één van de beste en snelste tablets die je kunt kopen. In combinatie met het ijzersterke iOS van Apple is dit met afstand de beste tablet die er momenteel op de markt is. Op de website van Apple vind je veel informatie over de iPad Pro. Op deze pagina delen wij onze eigen bevindingen.

De iPad Pro is niet alleen heel erg snel, hij is ook nog eens ontzettend mooi en strak afgewerkt.

iPad Pro kopen

In combinatie met de los verkrijgbare Apple Pencil is de iPad Pro ijzersterk. Zeker voor professionele gebruikers. Wil je een iPad Pro kopen? Dan kun je dit het goedkoopste doen door hem online te bestellen. De iPad Pro is er in twee formaten: 10.5 inch en 12.9 inch. Daarnaast kun je het apparaat in vier kleuren kopen die we al kennen van de iPhone: zilver, goud, spacegrijs en roségoud.

Vergelijk iPad Pro-modellen! (vanaf €599)

Bekijk op Bol.com

iPad Pro kopen: wat je moet weten

Voordat je de iPad Pro gaat kopen, wil je natuurlijk eerst weten wat je kunt verwachten. Niet alleen qua kosten, maar ook van het apparaat zelf. Daarom is het belangrijk om je eerst goed in te lezen voordat je dit apparaat koopt. Het is niet goedkoop, en daarom willen we graag voorkomen dat je een miskoop begaat.

WiFi of 4G met abonnement?

Het goedkoopste iPad Pro-model kost €599, maar dan heb je alléén internet via WiFi. Er zijn ook iPad Pro-modellen met een 4G-verbinding. Deze zijn een stuk duurder en bovendien heb je een SIM-kaart nodig met een 4G-abonnement. Hiervoor kun je het beste informeren bij je provider. Bij T-Mobile kun je bijvoorbeeld een iPad nemen in combinatie met een abonnement. Dit werkt hetzelfde als bij een normaal telefoon-abonnement. Je betaalt een maandelijks bedrag voor je GB’s én betaalt zo ook direct je iPad af.

Het grote voordeel van zo’n abonnement is dat je je iPad niet in één keer hoeft te betalen. Je kunt zelf kiezen welk deel je direct betaalt. Dus je kunt er ook voor kiezen om je iPad in één keer te betalen en alléén een abonnement te nemen voor het internet-gedeelte. Je maandbedrag wordt dan natuurlijk lager.

Vergelijk iPad Pro-modellen! (vanaf €599)

Bekijk op Bol.com

9.7, 10.5 of 12.9 inch?

Je kunt bij de nieuwste iPad Pro kiezen uit twee formaten: 10.5 of 12.9 inch. De eerste iPad Pro is er ook nog in het formaat 9.7 inch. Ter vergelijking: de iPad Mini is 7.9 inch. De normale iPad zoals iedereen die kent is 9.7 inch.

iPad Pro drie formaten

iPad Pro drie formaten

Het is dus belangrijk om te weten dat er twee iPad Pro’s zijn; de oude iPad Pro (die nog als 9.7 inch te koop is) en de nieuwe iPad Pro. Die laatste is alléén in de formaten 10.5 en 12.9 inch te koop. Deze zijn allebei dus een stuk groter dan de normale iPad.

Apple Pencil: een dure grap

Apple Pencil

De Apple Pencil: een dure grap

De Apple Pencil is een speciale stylus die door Apple is ontwikkeld. Deze pen is speciaal gemaakt voor de iPad Pro. Op andere iPads kun je er dus vrij weinig mee. Maar vergis je niet; deze “pen” zit niet standaard inbegrepen bij je iPad Pro! De Apple Pencil kun je er los bij kopen voor maar liefst 109 euro. Als je dus een iPad Pro mét Pencil wilt kopen, kost dit je minstens (599+109=) 708 euro.

Natuurlijk werkt de Apple Pencil erg handig en intuïtief zoals we dat van Apple gewend zijn. Daarnaast ziet het ding er behoorlijk “slick” uit, maar wij vinden het een behoorlijk dure grap.. Zeker omdat Steve Jobs tien jaar geleden nog zei: “Who wants a stylus?“.

Vergelijk iPad Pro-modellen! (vanaf €599)

Bekijk op Bol.com

Luidsprekers en scherm

De luidsprekers van de iPad Pro zijn geweldig. Doordat er vier luidsprekers in het apparaat verwerkt zitten produceert de iPad Pro een geweldig geluid. Daarnaast is de iPad Pro de eerste iPad met een zogeheten True Tone-scherm. Dit houdt in dat het scherm de kleuren aanpast aan je omgeving. Zo heb je altijd een optimaal beeld.

Smart keyboard

Behalve de prijzige Apple Pencil is er nog één accessoire die Apple in combinatie met de iPad Pro veel verkoopt. Het gaat hierbij om de Smart Keyboard, een toetsenbord waarmee je je iPad in een soort laptop kunt veranderen. Deze is alléén compatible met de 10.5 en 12.9 inch iPad Pro en is net als de Apple Pencil behoorlijk prijzig: €179 euro voor de goedkoopste versie.

iPad Pro Smart Keyboard

Het ziet er natuurlijk prachtig uit, maar wil je dus een iPad Pro met de twee belangrijkste accessoires, dan ben je minimaal (599+109+179=) 887 euro kwijt! Zelfs voor de grootste Apple-fans zijn dit soort bedragen natuurlijk gekkenwerk voor een tablet.