Een HTC Vive kopen? Wat zijn de specificaties van de HTC Vive?
Hoeveel kost het? htc viveVraagstukken als deze en meer worden op deze pagina beantwoord en besproken. Deze VR-bril is in diverse winkels te koop waaronder Mediamarkt, Dixons, Coolblue, Amazon etc. Wij zijn met name gecharmeerd van de prijzen bij Bol.com. Bij deze online winkel kunt u al een VR bril vinden voor €25,00 euro.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

HTC Vive

De HTC Vive lijkt direct uit een science fiction film te komen. Deze VR-bril heeft een futuristisch design en bestaat vrijwel geheel uit kunstof met zwarte kleur. De bril schijnt zwaarder te zijn dan de Oculus Rift en Playstation VR, dit zou het comfort iets minder maken. De headset wordt op meerdere plekken op het hoofd bevestigd waardoor die niet afvalt tijdens het bewegen. De headset is door middel van 3 kabels verbonden met de computer. Deze kabels zijn netjes aan elkaar verbonden en worden via een gebundelde kabel met de USB 2.0 , HDMI en power kabel koort op je computer verbonden. De HTC vive, Oculus Rift en Playstation VR geven je de ruimte om eigen oordopjes of headphones te gebruiken.

Deze bril heeft een OLED scherm met 2160 x 1200 resolutie en een vernieuwingsfrequentie van 90 hz. Een van de grootste voordelen van deze headset is de 110 graden beeldscherm. Verder heb je meerdere sensoren zoals de ‘base stations’ die bewegingen moeten waarnemen. Deze sensoren functioneren het beste zodra je in de buurt blijft van het bewegingsveld.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

htc vive

Rechts op de foto ziet u een controller van de HTC Vive. Elke controller beschikt over een touchpad en een trigger voor precieze bewegingen en interacties. De controllers zijn in omvang een stuk groter dan die van de PSVR en Oculus Rift. Gamers kunnen dit zowel positief als negatief ervaren, feit is dat ze aantoonbaar beter functioneren dan die van de competitie. Boven de touchpad zijn twee knoppen te zien, het gaat hier om de start en connectieknop. Verder zijn ook nog knoppen aan de zijkant en achterkant die zowel met de palm als ringvinger gedrukt kunnen worden.

Om in het spel rond te lopen moet een combinatie van touchpad en knoppen ingeduwd worden. De trigger wordt gebruikt om van plek naar plek te springen of om fysiek van de ene naar de andere kamer te wandelen. De PSVR kan een omgeving van ongeveer 2,5 x 2 meter registreren en de Oculus Rift 1,5 x 3,5 meter. De HTC Vive heeft een bewegingsruimte van 4,5 x 4,5 meter. Daarnaast heeft de HTC Vive ook nog een sociaal element bedacht. Zo kunnen vrienden op een monitor meekijken en spelen in het spel wat degene met de headset ziet.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

De meeste mensen beschrijven de HTC Vive als beste VR bril op de markt. Men beleeft een totaal andere en veel intensere ervaring. Waarbij sommige andere VR brillen kunnen haperen, zou de HTC Vive geen moeite ervaren bij het registreren van bewegingen. Zo worden bewegingen niet tot weinig waargenomen bij andere VR brillen en schijnt deze headset daar geen problemen mee te ervaren. Doordat de Vive zo natuurlijk en realistisch overkomt kan ‘motion sickness’ optreden. Hierbij wordt je misselijk van de bewegingen, echter schijnt dat het grotendeels gewenning is en dat in verloop van tijd deze problemen niet meer voorkomen.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

Maar welke specificaties heb je nodig om spellen met de HTC Vive te kunnen spelen? Om goed gebruik te maken van deze revolutionaire headset, dient u een Nvidia GeForce GTX 970 /AMD Radeon R9 290 te hebben, Intel i5-4590 / AMD FX 8350 is vereist. Deze VR bril heeft 4GB RAM geheugen en heeft een HDMI 1.4 of schermport van 1.2 nodig. Verder heeft deze headset een 2.0 USB port en minimaal Windows 7 SP1 64bit nodig.

Er zijn diverse spellen voor de HTC Vive, variërend van shooters, casual lage stress spellen, surrealistische games, horror spellen, operatie spellen, diving games etc. Neem alvast een kijkje in de uitgebreide collectie van Bol.com. Hier vind je spellen en VR brillen tegen schappelijke prijzen en mooie voorwaardes. Bestelt u vandaag? Dan heeft u de volgende dag het product al in huis. Op onze andere pagina’s voorzien wij tevens in alle informatie omtrent de Oculus Rift en PSVR. Neem een kijkje alvorens u een keuze maakt.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com