Android-telefoon met AirPlay

HTC 10 (via Engadget)

HTC heeft deze week de HTC 10 gelanceerd. Dit is niet per se heel interessant als we het over de Apple TV hebben, maar het bijzondere van deze HTC 10 is dat het de eerste Android-telefoon is met AirPlay-ondersteuning! Een Android-telefoon met AirPlay was er tot nu toe nog niet.

Android-telefoon met AirPlay

De HTC 10 is het nieuwe vlaggenschip-model van HTC voor het jaar 2016. De telefoon bestaat volledig uit aluminium en heeft een 5,2 inch scherm in “Quad HD”-kwaliteit. De camera heeft 12 megapixels (net als de iPhone 6S en de iPhone SE) en is uitgerust met 4 GB RAM-geheugen.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Allemaal leuk, maar wij zijn nog altijd meer fan van de iPhone, en niet van Android-telefoons. Toch is er iets leuks aan de hand met deze Android-telefoon; het is namelijk de allereerste smartphone met Android, die óók AirPlay ondersteunt! Dit kan dankzij de dienst HTC Connect, waarmee je audio en video kunt streamen naar een heleboel verschillende apparaten. Onder deze apparaten valt nu dus ook bijvoorbeeld de Apple TV.

HTC heeft een licentie gekregen van Apple om AirPlay te ondersteunen. Je hebt dus geen extra apps nodig; AirPlay wordt bij deze telefoon gewoon “native” ondersteund. Ook zullen er updates verschijnen wanneer er veranderingen worden aangebracht in AirPlay. HTC heeft hiermee een absolute primeur die geen enkele andere fabrikant van Android-telefoons heeft. We kunnen hieruit bovendien opmaken dat Apple er voor open staat om AirPlay ook voor andere apparaten beschikbaar te maken, en niet alleen voor Apple devices zoals de iPad, iPhone en andere Apple-producten.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Al met al kunnen we concluderen dat dit een grote stap is voor zowel HTC als voor Apple en AirPlay. De HTC 10 is met zijn 749 euro (32 GB-model) erg prijzig, en het is dus nog even de vraag of hij kan concurreren met andere high-end Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy S7. Je kunt de HTC 10 vanaf mei dit jaar kopen.

Lees ook: