Hoverboard verboden op de openbare weg? Hoe hoog is de boete? Wordt mijn Hoverboard in beslag genomen? Allemaal relevante vraagstukken die we op deze pagina gaan beantwoorden. Op onze andere pagina’s focussen we meer op andere onderwerpen omtrent de Hoverboard. Denk hierbij aan leuke aanbiedingen en kortingen maar ook tips en adviezen hoe het leerproces doorlopen moet worden.

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

Hoverboard verboden

hoverboard verbodenVolgens het ministerie van infrastructuur en milieu is het verboden om de tweewielers op de openbare weg te gebruiken, dit betekent dus ook dat het niet op de stoep gebruikt mag worden. Aangezien de apparaten onder de ‘gemotoriseerde voertuigen’ behoren moeten ze eerst een typegoedkeuring krijgen op Europees niveau. De variant op de Hoverboard, de Segway, valt wel onder de bromfietsreglementen en bezit daarom ook de goedkeuring. De rede dat de Hoverboard deze goedkeuring (waarschijnlijk) niet krijgt, is omdat het geen stuur bevat, hierdoor komt de veiligheid van de gebruikers in gevaar.

Volgens de politie Noord in Amsterdam worden de Hoverboards steeds meer gebruikt door de jongeren, ze zijn bijvoorbeeld veel te zien in winkelcentra over heel Nederland. De rede is dat deze ondergrond als zeer prettig rijden ervaren wordt. Volgens de politie zijn de jongeren zeer behendig en snel met de tweewielers. Toch wilt de politie de jongeren waarschuwen omdat de Hoverboards onder voertuigen valt en niet verzekerd zijn omdat ze niet als officiële voertuigen zijn goedgekeurd. Aangezien de politie al veel klachten heeft ontvangen van boze omwoners, waarschuwt de politie dat de Hoverboards mogelijk in beslag genomen kunnen worden.

Hoverboard boete

De Politie kan een boete uitschrijven van wel €180,00 euro. Afhankelijk van omstandigheden kan je de Hoverboard misschien nog terugkrijgen nadat ie in beslag genomen is. Waarschijnlijk ben je het totaal niet eens met deze hard reglementen. Wat je wel moet beseffen, is dat als je schade of letsel aanricht met een Hoverboard, je nog dieper in de problemen bent. Je wordt namelijk niet gedekt door de verzekering en zal dus zelf voor de eventuele kosten moeten opdraaien. Let dus goed op dat je niet op de openbare weg rijdt met deze Hoverboards. Ze mogen wel op privé terrein gebruikt worden, denk hierbij aan de tuin of oprit.