De hoverboard is in 2016 een enorme rage geworden in Nederland. Ook in 2017 zijn de apparaten nog altijd razend populair. Ook al mag je er niet mee op de openbare weg rijden, het zijn nog altijd geweldige apparaten. Wil je een hoverboard kopen? Lees dan snel verder!

Hoverboard kopenAangezien men zo geïnteresseerd is in deze apparaten, gaan we op deze website veel informatie, tips, adviezen en vragen beantwoorden. Een belangrijk aspect is de Hoverboard goedkoop te kopen, daarom gaan we ook een van de meest aantrekkelijke aanbiedingen voorschotelen. De aanbiedingen zijn zorgvuldig uitgezocht, hiervoor hebben we veel webshops, webwinkels, retailers en online groothandels geanalyseerd. We komen hier later nog op terug. Als eerste beginnen we meteen met wat veelgestelde vragen. Bekijk ook eens het Wikipedia-artikel over Hoverboards.

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

Hoverboard kopen

Waar kan ik een Hoverboard kopen? De vraag wat als goedkoop ervaren wordt is natuurlijk subjectief. De prijzen lopen toch al snel op in de honderden euro’s. Hoverboards worden veelal aangeboden met prijzen tussen de €290,- en €800,- euro. Een toenemend probleem is de plotselinge stijging in Hoverboard prijzen.  De Hoverboards worden steeds duurder omdat ze namelijk uit voorraad raken. Dit komt door de negatieve berichten over de apparaten. Hierdoor durven winkels minder snel nieuwe Hoverboards in te kopen. Een van de meest constante verkoper is Bol.com. Ze houden de voorraad goed op pijl waardoor de prijzen (gelukkig) nog rond de €300 en €400 euro kunnen blijven. Hoverboard goedkoop kopen bij Bol.com is absoluut mogelijk aangezien ze soms zelfs aanbiedingen hebben van Hoverboards die maar €295,- euro kosten.

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

Hoeveel gaat het kosten?

Die vraag is voor het grootste gedeelte bovenin al vermeld. Een Hoverboard onder de €300 euro kopen gaat waarschijnlijk lastig worden, tenzij het apparaat tweedehands is natuurlijk. Sommige webwinkels bieden de Hoverboard goedkoop, soms wel rond de €200 euro. Bij deze prijzen kan je ervanuitgaan dat ze geïmporteerd zijn uit China. Zorg dat je niet in bezit komt van deze elektrische scooters, ze zijn vaak van slechte accu’s voorzien waardoor brandgevaar op de loer ligt. Naast het brandgevaar zijn de Hoverboards (meestal) kwalitatief slecht, wat zorgt dat je naar een paar weken of maanden een nieuwe zult moeten kopen.

Je Hoverboard naar China voor reparatie doeleinden is immers geen optie, bovendien zullen de meeste fabrikanten geen garanties geven. Daarom is het verstandig om bij betrouwbare adressen te kijken, neem als voorbeeld Bol.com. Deze online groothandel biedt een Hoverboard goedkoop aan, in ieder geval, relatief goedkoop. Als je gelukt hebt kan je een Hoverboard met Samsung accu op de kop tikken voor maar €300,-. En dat is, vooral nu, een zeer scherpe prijs voor een elektrische scooter. Mocht geld geen rol spelen, dan zijn er ook nog de Oxboards, deze apparaten hebben bijna hetzelfde design en zijn kwalitatief erg goed. Helaas zul je voor een dergelijk apparaat toch snel €700 tot €800 euro kwijt zijn. Hierbij zijn de Hoverboard accessoires nog niet meegerekend.

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

Welke Hoverboards zijn het veiligst?

De media brengt de Hoverboards in slecht daglicht. Er zijn inderdaad slechte Hoverboards in omloop, maar de Hoverboards die gerenommeerde bedrijven aanbieden zijn absoluut veilig. Bedrijven als Bol.com gaan absoluut geen producten aanbieden die levens in gevaar kunnen brengen. Uit moreel opzicht maar bovendien ook omdat ze hun naam niet willen schaden. Amazon heeft één jaar geleden, toen de incidenten voorkwamen, besloten om de verkoop volledig stop te zetten. Reken er maar op de de Hoverboards van nu bij bekende bedrijven absoluut veilig zijn, denk maar aan bedrijven als Hovertrax, IO Hawk, Swagway, Ninebot en PhunkeeDunk. Of het 100% veilig is kan natuurlijk niet gegarandeerd worden, maar dit geldt voor veel andere producten idem dito.

Mag de Hoverboard op de openbare weg?

Dit hangt volledig af van waar je woont. Ieder land heeft verschillende wetten en ander gedoogbeleid. In Nederland mag je geen airboard/ Oxboard of Hoverboard rijden op de openbare weg. De apparaten zijn een gemotoriseerd voertuig zonder stuur, dit betekent dat de Segway bijvoorbeeld wel op de weg mag. Om meer in detail te gaan over de Nederlandse wetten omtrent het verbod, raden we je aan om een van Nu.nl artikelen te lezen. Daar wordt precies uitgelegd welke wetten van pas zijn en waarom sommige gemotoriseerde voertuigen wel op de openbare weg gebruikt mogen worden

In de United Kingdom mag je bijvoorbeeld geen Hoverboard op de openbare weg rijden. In sommige steden als New York wordt een gedoogbeleid gehandhaafd, hierbij moet je wel zorgen dat de Hoverboard niet harder dan 15km/h rijdt. Dan kan je beter het apparaat thuislaten en er op de oprit mee rijden. In Californië mag het bijvoorbeeld wel, niet op de wegen maar wel voet en fietspaden. In deze staat moet je wel voorzien zijn van lichaamsbescherming en dan met name een helm.

Welke Hoverboard is het beste om te kopen?

Het is lastig om te zeggen welke Hoverboards het beste zijn. Een aantal modellen die we absoluut aanraden zijn: Oxboard, Soho, McFly, U-Runner, Balance board of Balance wheel. Maar op deze website willen we euro’s sparen, dus kijken we alleen naar de goedkoopste modellen die kwalitatief ook nog eens goed zijn. Een van de favoriete Hoverboards die absoluut scherpe prijzen hebben, zijn de X1 Hoverboards, verkrijgbaar op Bol.com.

X1 Hoverboard

/

€385,-

 

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

Zijn de Hoverboards kindvriendelijk?

Als het kind verstandig omgaat met de Hoverboard, dan moet het zeker kunnen. Desalniettemin moet uw kind wel de benodigde bescherming als pols, knie en helm dragen. Verder zijn er ook Hoverboards beschikbaar met dikkere banden waardoor je meer stabiliteit en balans kan houden. De eerste keer dat op de Hoverboard gereden wordt, kunnen ook tricky zijn. Daarom is het belangrijk om in het begin ondersteuning te krijgen, denk hierbij aan het vasthouden van een tafel, kast of iets anders stevigs. Maar als de oefenperiode afgerond is, dan moet je goed opletten dat je niet overenthousiast wordt. Geen gevaarlijke manoeuvres of trucjes doen. Daarnaast moet je goed op de snelheid letten. Sommige Hoverboards kunnen namelijk een snelheid van maar liefst 20km/h halen. Bij dit tempo moet je absoluut niet tegen een steentje aanrijden want dan loopt u of uw kind zeker letsel op.

Waarom zijn Hoverboards zo duur?

Het apparaat is voorzien van veel kostbare onderdelen. Daarnaast zijn de meeste Hoverboards kwalitatief erg sterk. Een ander groot onderdeel van de prijs is de technologie en techniek. Het fabriceren van deze elektrische scooters kost mankracht. Daarnaast moeten de Hoverboard vervoerd worden, sommige komen zelfs helemaal uit China.

Inmiddels (2017) zijn hoverboards niet meer zo duur. Je kunt ze in Nederland (bij Bol.com bijvoorbeeld) al vanaf 199 euro kopen. Dat is natuurlijk geen geld voor zulke geavanceerde technologie.

Wat kan je allemaal met het Hoverscript doen?

Het Hoverscript is in de Hoverboard ingebouwd en je kan verschillende commands uitvoeren die bijvoorbeeld je snelheid en afstand meten.

Kan ik mijn Hoverboard customizen?

De meeste Hoverboards van nu verschillen een klein beetje in vorm en kleur. In de toekomst zal vrijwel zeker veel Hoverboards op eigen smaak geproduceerd kunnen worden. Desalniettemin vind je nu al verschillende stijlen. Zo verkoopt Bol.com Chrome Hoverboards goedkoop of Camo Hoverboards goedkoop voor prijzen tussen de €300 en €400 euro. Hoe lang deze in voorraad blijven voor deze lage prijs weten we niet. Wij adviseren om in ieder geval zo snel mogelijk van deze scherpe prijzen te profiteren.

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

Kan ik de Hoverboard uit elkaar halen?

Als je technisch aangelegd bent dan zou het in principe geen probleem moeten zijn, maar dan moet je goed opletten dat je de onderdelen weer goed op de plek terug monteert. Toch is het vrij onverstandig om je Hoverboard uit elkaar te halen, de fabrieksgarantie vervalt namelijk, bovendien ben je bij brandschade niet meer gedekt.

Hoeveel gewicht kan een Hoverboard maximaal dragen, en hoe snel kan een Hoverboard rijden?

Bestuurders van een Hoverboard mogen bij de meeste Hoverboards niet zwaarder zijn dan 100kg. De snelheid hangt af van het gewicht van de bestuurder en de omgeving waar je wilt cruisen. Over het algemeen kunnen Hoverboards een snelheid bereiken van tussen de 10 en 15km/h.

Hoeveel km kan je afleggen met een volle accu?

Ligt aan hoe intensief er met de Hoverboard gereden wordt. Gemiddeld zal de Hoverboard tussen de 10 en 20 km kunnen afleggen op een volle accu.

Hoe lang duurt het opladen van een Hoverboard?

Het oplaadproces van de Hoverboard zal tussen de 1.5 tot 3 uur kunnen duren. Dit verschilt natuurlijk ook weer per merk en type accu. Veiligheidshalve kan je accu beter overdag opladen, het komt (zelden) voor dat er slechte accu’s in omloop zijn die plotseling in brand kunnen vliegen.

Hoe snel wordt het product via Bol.com geleverd?

Bol.com levert zeer snel. Meestal de dag na de bestelling wordt het product geleverd. U kunt de Hoverboard dan de volgende werkdag voor 17:00 verwachten.

Heb ik een rijbewijs nodig om met een Hoverboard te kunnen rijden?

Ondanks dat de apparaten onder gemotoriseerde voertuigen vallen, is het niet verplicht in bezit te zijn van een rijbewijs. Maargoed, het is sowieso verboden om het apparaat op de openbare weg te gebruiken.

Moet ik verzekerd zijn?

Het hoeft in principe niet, maar het is sowieso goed om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben mocht er iets overkomen.

Kan je muziek afspelen met een Hoverboard?

Sommige modellen hebben ingebouwde bluetooth speakers. Deze kunnen dan via een app bediend worden. Deze functie wordt zeker aanbevolen, hoe lekker is het om uw favoriete nummers te luisteren terwijl u grote afstanden af moet leggen.

Zit er garantie op een Hoverboard?

Een Hoverboard goedkoop kopen van een fabricant kant uiteindelijk duurkoop zijn. Waarom? veel fabrikanten uit Azië leveren de producten zonder garanties. Daarom is het verstandig om altijd via Bol.com, Mediamarkt of Oxboard te kopen.

Is een Hoverboard bestand tegen water?

De Hoverboard kan gewoon gebruikt worden bij slecht weer. Probeer alleen zo min mogelijk in plassen water te rijden. Ondanks dat het apparaat waterdicht is, wil het nog wel eens voorkomen dat er water doorgelaten wordt. Als de Hoverboard volledig onder water is, is de kans groot dat kortsluiting plaatsvindt. Voorkom deze situaties want dan kan je het product direct weggooien. Je maakt immers geen aanspraak meer op de garantie.

Is het moeilijk een Hoverboard te besturen?

In beginsel zal het absoluut wennen zijn. Gemiddeld duurt het ongeveer 30 minuten voordat je de Hoverboard een beetje beheerst. Verder spelen leeftijd en postuur een grote rol in het leerproces.

Hoe kan je het beste leren rijden op een Hoverboard?

Als u eenmaal het product heeft ontvangen, neem de tijd voor het leerproces. Zorg dat je goed ondersteuning hebt bij het opstappen. Denk hierbij aan een gang met de muur als houvast, haal kleine obstakels uit de weg en houd er rekening mee dat de Hoverboard plotseling onder u vandaan kan glippen.  Zorg dat je altijd aan de achterkant opstapt en probeer balans te vinden, handig hierbij is om uw voeten zo dicht mogelijk tegen de wieltjes te houden. Dit geeft veel meer stabiliteit en balans. Het leerproces kan een pijnlijke aangelegenheid zijn, daarom is het belangrijk om pols, knie en helmbescherming te dragen.

Wat is het verschil tussen een Hoverboard en Oxboard?

De producten zijn technologisch hetzelfde. Hoverboard is een verzamelnaam voor de elektrische scooters en Oxboard is het bedrijf dat eigen elektrische scooters maakt. Daarnaast zijn er kleine verschillen in kwaliteit en design. Het grootste verschil zit ‘m eigenlijk in de prijs. Oxboards zijn meestal dubbel zo duur als een Hoverboard. Oxboards kunnen al snel tussen de 7 a 800 euro kosten terwijl de prijs van een Hoverboard meestal rond de €400 en €500 euro ligt.

Hoe laad je de Hoverboard op?

Zorg dat de Hoverboard via de oplaadkabel met het stopcontact verbonden is en dat de Hoverboard uit staat. Alleen de adapter moet met een LED verlichting aangeven dat het apparaat energie ontvangt. Zorg dat de Hoverboard maximaal 2 uur opgeladen wordt, hierdoor overbelast je de elektrische scooter en adapter niet. Laad de Hoverboard overdag op en zorg dat er geen licht ontvlambaar materiaal in de buurt is. Deze adviezen en tips zijn belangrijk, hiermee voorkom je dat de Hoverboard misschien kapot gaat, maar nog belangrijker, dat de Hoverboard geen brandgevaar creëert.

Welke accu of batterij is het veiligst?

Door de enorme populariteit willen veel fabrikanten in zo scherp mogelijke prijzen voorzien. Dit kan ten koste gaan van de batterij kwaliteit. Zorg daarom altijd dat je een accu of batterij van Samsung of LG hebt. Zie je een Hoverboard met ander merk accu, kijk dan of het een bekend en gerenommeerd bedrijf is die de accu’s heeft geproduceerd. Daarnaast is het verstandig om op verschillende forums om advies te vragen.

Hoe voorkom je krassen op de Hoverboard?

Als je Hoverboard beschadigd is, dan is de enige oplossing om een nieuwe behuizing of stickers er overheen te zetten. Bij de aanschaf van een Hoverboard, is het belangrijk om beschermingsstickers of bumpers er separaat bij aan te schaffen. Hierdoor blijft je Hoverboard mooi en kan ie hoogstwaarschijnlijk ook langer mee. Mocht u het apparaat ooit nog willen verkopen, dan kunt u er ook veel meer voor krijgen.

Mag de Hoverboard in het vliegtuig?

Dit verschilt per vliegtuigmaatschappij. Het beste is deze te contacteren. Er bestaat echter een grote kans dat het niet mogelijk is. De gebeurtenissen rond Hoverboards en brandgevaar hebben geresulteerd in een strenger beleid.

Hoverboard kopen Nederland

Hoverboard kopen Nederland? Dat kan via meerdere webshops, webwinkels, retailers en online groothandels. Nederland en België hebben zelfs een eigen bedrijf genaamd Oxboard die eigen producten fabriceert. Deze artikelen zijn helaas wat aan de dure kant.

Op deze website focussen we ons liever op Hoverboard kopen Nederland tegen scherpe prijzen vanaf €279,00 euro.

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

Hoverboard kopen NederlandHoverboard kopen Nederland? Dat is dus mogelijk via heel veel adresjes. Het is alleen van groots belang dat deze winkels of bedrijven wel kwalitatief goede producten leveren. Door de immens toenemende populariteit zie je steeds meer slechte (goedkope) producten naar Nederland komen. We zien gelukkig wel een sterke stijging aan controles om te zorgen dat de veiligheid gewaarborgd wordt.

Maar dit betekent dat het nog steeds een aanslag op je portemonnee kan zijn zonder dat je weet of het product überhaupt deugt. Deze website is opgezet om mensen bewust te maken van hun aankopen. Dit doen we door juiste informatie te verstrekken en aanbiedingen te presenteren via betrouwbare bronnen. Na veel research op het gebied van recenties, beoordelingen, klantenservice, garanties en levering zijn we tot de conclusie gekomen dat een online groothandel er toch echt bovenuit steekt. Onderstaand laten w
e een aantal goede producten van Bol.com zien.

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

Een van de meest aantrekkelijke producten van dit moment vinden wij de X1 Hoverboard van Bol.com. Dit apparaat heeft een prachtig wit design en is kwalitatief erg goed.


X1 HoverboardHoverboard kopen Nederland
€369,00    €279,00

Deze Hoverboard kan maar liefst 15km/h rijden, en mag een maximum gewicht van maar liefst 100kg dragen. Een essentieel van dit product is de accu, deze is namelijk van een betrouwbaar bedrijf, Samsung.
De laadtijd van deze batterij zit tussen de een en twee uur en zal piepjes maken wanneer de batterij lig of vol is. De Hoverboard heeft een sterke motor waardoor ie een helling van 15 graden kan pakken en een snelheid kan realiseren die de meeste Hoverboard in Nederland niet kunnen halen. De Hoverboard zelf is 10,6kg wat beh
oorlijk zwaar is. Het zwaarder de Hoverboard hoe meer stabiliteit en balans je op de weg zal hebben.

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

Natuurlijk wil je deze Hoverboard ook op vakantie meenemen, het apparaat kan immers lange afstanden van 15 tot 20km afleggen zonder oplaadmomenten. De Hoverboard tas moet wel als accessoires extra erbij gekocht worden. Deze X1 is nu te koop voor een zeer laag bedrag van €279,00 euro. Dat is de laagste prijs die Bol.com tot nu toe heeft aangeboden! Zorg daarom dat je de eerste bent die hem krijgt, er is immers een beperkte hoeveelheid beschikbaar.

hoverboard kopen nederland

McFly Hoverboard Blauw
€320,00   €279,00

Een van de klassiekere modellen onder de Hoverboards. Het apparaat kan bij goede omstandigheden, weinig gewicht en egale ondergrond, maar liefst 15km/h halen. Een snel apparaat dus, zorg wel voor de benodigde bescherming.

En ook deze wordt nu verkocht voor een te verwaarlozen bedrag van maar €279,00. Het bedrag is afgeprijsd met bijna €50,00 euro! Zorg dat je er snel bij bent, want voor dit apparaat geldt hetzelfde. Op=op.

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

 

Hoverboard kopen Nederland

Hoverboard Tas
€39,85

Wij van Hoverboardgoedkoop adviseren om deze tas erbij te kopen. Hierdoor voorkom je dat je Hoverboard beschadigd raakt en bovendien kan je ‘m makkelijk en snel meenemen op vakantie.

Vergelijk alle hoverboards! (vanaf €199)

Bekijk op Bol.com

Als u niet overtuigd bent van de bovenstaande producten verwijzen wij u graag via deze link. Op de website worden regelmatig nieuwe aanbiedingen en kortingen gepresenteerd. Daarnaast veranderen de producten continu en zie je bijna iedere week nieuwe accessoires, gadgets en Hoverboards. Vaak ook met prachtige designs die nergens anders te krijgen zijn.