Wil je een HomeKit deurbel kopen? Er zijn verschillende deurbellen te koop die compatible zijn met Apple’s HomeKit. Dit zijn veelal video-deurbellen waarmee je op je Apple-device ook direct kunt zien wie er voor de deur staat. Helaas zijn deze deurbellen op dit moment alleen te koop in de Verenigde Staten. Dit komt doordat je je deur hiervoor moet ombouwen naar een speciale “Deadlock”, die momenteel alleen in de VS worden gebruikt.

HomeKit deurbel alternatief

Een alternatief voor een HomeKit-deurbel is ene smart-deurbel die wel gebruikt kan worden vanaf je iPhone met een speciale app. Een goed voorbeeld hiervan is de August Doorbell Cam. Je krijgt dan een melding op je iPhone als er iemand voor de deur staat. Je kunt via de iPhone ook praten met degene die voor de deur staat, om bijvoorbeeld te zeggen dat je niet thuis bent of dat je geen interesse hebt. Dit scheelt je weer een tripje naar de voordeur.

Helaas kun je in Nederland op dit moment dus niet heel erg veel HomeKit-deurbellen vinden. Wel kan een slimme deurbel zoals de August Doorbell Cam je voordeur al een heel stuk automatiseren. Een dergelijke toepassing maakt het leven zeker een stuk eenvoudiger.

HomeKit-deursloten

Totdat er ook échte HomeKit-deursloten naar Nederland komen wordt het lastig om een HomeKit-deurbel te kopen. Je hebt namelijk niet heel veel aan een HomeKit-deurbel als je niet ook meteen je deur kunt opendoen met behulp van de HomeKit-koppeling. Tot die tijd zullen we gebruik moeten maken van andere apps en toepassingen zoals de August Doorbell.

Gelukkig zijn veel andere apparaten wél al compatible met HomeKit. Zo zijn er verschillende slimme thermostaten en heel veel soorten lampen die compatible zijn met HomeKit. Lees ook: Is Nest (slimme thermostaat) compatible met HomeKit?