Hoe werkt een WiFi-versterker?Herken je de irritaties en ergernissen wanneer je WiFi-verbinding niet snel genoeg is? WiFi-versterkers of ‘WiFi-repeaters’ zijn hiervoor een goede oplossing. Maar hoe werkt een WiFi-versterker? Hoe installeer je dergelijke apparaten en wat zijn de bijbehorende kosten? In dit blog artikel lees je of en hoe de WiFi-versterkers werken waarmee je het dekkingsgebied en signaalsterkte van een bestaand draadloos netwerk kan vergroten.

Hoe werkt een WiFi-versterker?

Een WiFi-versterker voorkomt problemen en irritaties. Maar hoe werkt een WiFi-versterker? In het volgende Youtube filmpje vind je een demonstratie van de Urant WiFi-repeater. Hierin zie je hoe makkelijk de versterker werkt en hoe je het moet installeren.

Plaats de versterker in het stopcontact en op een plek waar het WiFi-signaal minder sterk is. Verbind de WiFi-versterker via Bluetooth met de WiFi verbinding. Vervolgens moet je contact maken tussen de apparaten en dien je verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden in te vullen. Wanneer je WiFi-versterker een WPS knop heeft, kan je via deze knop het apparaat verbinden met het netwerk.

De draadloze versterkers beschikken over een aansluiting. Gebruik de extender als draadloze adapter waarop je bekabelde apparaten als een Playstation, X Box, Blu-ray®, DVR of internet TV op kan aansluiten. Enkele goede merken en soorten versterkers zijn de; TP-Link RE200, Netgear EX2700 en AVM FRITZ! 310. Dergelijke WiFi versterkers zijn verkrijgbaar vanaf 20,- euro tot maximaal 100,- euro. Je kan ze redelijk goedkoop bij grote winkels als Media Markt, Bol.com en Amazon.com bestellen.

Vergelijk alle WiFi versterkers! (vanaf €20,-)

Bekijk op Bol.com

Kortom, WiFi-versterkers kunnen de signaalsterkte aanzienlijk vergroten en “dode zones” voorkomen. Het is verstandig om een dual-band versterker te kopen die op zowel 2,4 GHz alsook 5 GHz wifi-band vergroten. Zorg wel dat je router en bijbehorende apparaten 5 GHz ondersteunen wil je gebruikmaken van dit netwerk. Heb je vragen over de versterkers of wil je jouw ervaring met ons delen? Stuur dan een berichtje naar onze redactie.