Hoe werkt een Airfryer?Frietjes, Kroketten, Frikandellen of andere snacks frituren zonder de ongezonde vetten, nare geurtjes of vetvlekken? De Airfryer is de oplossing voor dit probleem. Maar hoe werkt een Airfryer? En wat kan je bij dit apparaat verwachten? Met de Airfryer bak je je favoriete snacks met hete lucht in plaats van frituurvet. Lees en bekijk de voordelen van een Airfryer in dit blog bericht.

Hoe werkt een Airfryer?

De Airfryer of hetelucht friteuse kan snacks met 80% minder vet bereiden. Het is een speciale technologie die bekend staat als de Rapid Air-Technologie en zorgt dat snacks een malse binnenkant hebben en een knapperige buitenkant. Gordon Ramsay demonstreert in het onderstaande filmpje hoe de Airfryer en Rapid Air-Technologie functioneren.

Philips is het meest bekende merk voor Airfryers. Zoals je ziet raadt ook Gordon Ramsay aan om een hetelucht friteuse te kopen. Niet alleen voor het frituren van snacks maar tevens voor het bereiden van culinaire hapjes. De meeste Airfryers zijn incusief bakplaat waardoor je zelfgemaakte gerechten als; pizza, quiche, gebak en andere recepten kan bereiden. Je kan deze gerechten met of zonder olie frituren, bakken, braden of grillen.

Vergelijk alle airfryers! (vanaf €63,99)

Bekijk op Bol.com

Wat voor gerechten kan je met een Airfryer bereiden? Bij Bol.com worden sommige Airfryers met gratis receptenboekje geleverd. De Philips modellen hebben veelal een speciale app waarmee je toegang krijgt tot 200 extra recepten. Philips heeft een aantal Airfryers waaronder de Avance Collection Airfryer XL en XXL. Je kan ook voor het kleinere model kiezen welke bekend is als de Viva Collection Airfryer. Deze Airfryers kosten tussen de 200,00 en 300,00 euro. De Aldi verkoopt ook goedkopere modellen met prijzen tussen de 50,00 en 100,00 euro.

De Airfryers die bij Bol.com te koop staan scoren gemiddeld 5.0 sterren en krijgen veelal positieve reacties van voorgaande kopers. Heb je reeds ervaring met een hetelucht friteuse? Stuur dan een berichtje met jouw ervaringen.