Hoe veel mAh powerbankHoe veel mAh heb je nodig als je een powerbank koopt? Deze vraag krijgen wij steeds vaker en niemand heeft er tot nu toe een goed antwoord op kunnen geven. Wat we wel weten is dat het heel erg verschilt per gebruiker. Sommige mensen willen met een powerbank hun laptop, telefoon én tablet opladen. Deze mensen hebben al snel een powerbank met 20.000 mAh nodig.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Hoe veel mAh heb je nodig?

Voordat je kunt bepalen hoe veel mAh je nodig hebt, moet je begrijpen waar het precies over gaat. De afkorting mAh betekent milliampère. Deze eenheid wordt gebruikt om aan te geven hoe groot een batterij is qua capaciteit (hoe veel stroom er in “past”). Om je een idee te geven: de iPhone 7 heeft een batterijcapaciteit van 1.960 mAh. Dat betekent dat je ca. 2000 mAh nodig hebt in je powerbank om je iPhone 7 één keer volledig op te laden (van 0 naar 100 procent).

De meeste mensen hebben dan ook meer dan genoeg aan een powerbank van bijvoorbeeld 2000 tot 5000 mAh. Je hebt ook de grotere powerbanks van 10.000 of zelfs 20.000 mAh. Deze zijn vooral handig voor mensen die met meerdere apparaten “op stap” zijn. Denk hierbij aan iPads, laptops en andere apparaten.

Hoe veel mAh zit er in een smartphone?

Smartphones hebben meestal een batterij van zo’n 1500 tot 3000 mAh. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar de meeste smartphones bevinden zich in deze “range”.

Hoe veel mAh zit er in een tablet?

Om je een idee te geven: een iPad van de vierde generatie heeft een batterij van ongeveer 11.000 mAh. De meeste tablets bevinden zich in deze omgeving; rond de 10.000 tot 15.000 mAh.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Hoe veel mAh zit er in een laptop?

Bij laptops zijn er grote verschillen. Zo heeft een MacBook meestal zo’n 5.000 mAh. Dit is dus minder dan een iPad! Andere merken kunnen veel grotere batterijen hebben, tot zelfs 10.000 of 20.000 mAh. Groter is niet altijd beter, want een laptop wordt er ook aanzienlijk zwaarder (en dus minder draagbaar) door.