Heelys rolschoenen veelgestelde vragenOp deze pagina worden de veelgestelde vragen (FAQ) omtrent Heelys rolschoenen behandeld. Onderwerpen die aan bod komen zijn het leerproces, maten, kleuren, garanties, reparaties, onderdelen, bestelling, levering en nog veel meer. De vragen en antwoorden zijn in verschillende hoofdstukken ingedeeld om zodoende een duidelijk overzicht te krijgen.

Heelys rolschoenen – veelgestelde vragen (FAQ)

In het eerste hoofdstuk vind je veelgestelde (algemene) vragen over de Heelys rolschoenen en in het 2e hoofdstuk vragen en antwoorden omtrent het skaten. Het 3e hoofdstuk behandeld vraagstukken over de maten gevolgd door een hoofdstuk over de wieltjes. Het laatste hoofdstuk besteedt aandacht aan veelgestelde vragen omtrent winkels die Heelys verkopen.

Bekijk alle Heelys! (vanaf €38,-)

Bekijk op Bol.com

Heelys rolschoenen

Wat zijn Heelys? Heelys rolschoenen zijn normale sneakers met ingebouwde wieltjes. De sportieve schoenen worden (veelal) door jongeren gebruikt om mee te skaten. Het leunen -en gewichtsverplaatsing- op de wieltjes zorgen voor een rol-effect. Zodoende kan je ermee skaten of kan je het voor alledaags gebruik dragen.

Hoe maak je Heelys rolschoenen schoon? De schoenen met wieltjes kan je het beste met warm water en zeepsop schoonmaken. Stop ze niet in de wasmachine want dan verlies je garantie.

Waar zijn de Heelys van gemaakt en gaan ze lang mee? Heelys zijn gemaakt van duurzaam en stevig materiaal. De dikke rubberen zool is weerbaar tegen slijtage en het nubuck met canvas zorgt dat de Heelys weerbaar zijn tegen alle weersomstandigheden en seizoenen.

Heelys skaten

Hoe leer je skaten met Heelys? Het beginproces van leren skaten met Heelys kan nogal ingewikkeld zijn. Bekijk daarom de officiële tutorial video van Heelys:

Waar moet je op letten als je gaat skaten? Let op dat je niet harder skate dan je kan rennen. Vermijd hoogteverschillen (trappen) en slechte ondergrond als water, grind, zand, kiezels etc.

Hoe moeilijk is skaten met Heelys? Dat hangt af van de leeftijd en aantal wieltjes. Kinderen onder de 5 jaar hebben meer moeite met het leerproces en komen sneller tot val. Speciaal voor deze doelgroep zijn er Heelys met twee wieltjes wat extra stabiliteit en balans geeft.

Hoe lang duurt het leerproces? Over het algemeen leren de meeste kinderen de basistechniek binnen één uur.

Moet je lichaamsbescherming dragen tijdens het skaten? Het is verstandig om lichaamsbescherming te dragen voor hoofd, knie, pols en elleboog. Dit wordt met name tijdens het leerproces aangeraden of wanneer kinderen trucjes gaan doen in het skatepark.

Heelys maten

Welke Heelys maten bestaan er? Maat 30 t/m 35, maat 36,5, maat 38, maat 39, maat 40,5, maat 42, maat 43, maat 44,5 en maat 45,5.

Welke maat Heelys moet ik pakken? Bij vrijwel iedere Heelys advertentie kan je een maattabel vinden. Pak het binnenzooltje van een normale schoen en meet de lengte van hak tot teen. Deze lengtemaat moet je aanhouden bij de maattabel. Heeft de advertentie geen maattabel? Kijk dan of de gewilde Heelys een dikke voering hebben. Zo ja, dan vallen ze gemiddeld één maat kleiner.

Wat als de rolschoenen niet passen? Het is belangrijk om direct de juiste maat te bestellen. Hiermee voorkom je teleurstelling en eventueel ook retourkosten (afhankelijk van de winkel). Mocht je ze thuis hebben ontvangen, raadpleeg dan de klantenservice voor verdere afhandeling.

Waarom vind ik geen Heelys maat 37, 40 of 41? De Heelys hanteren Engelse maten waardoor sommige Europese schoenmaten worden overgeslagen.

Heelys wieltjes

Heelys rolschoenen veelgestelde vragenWat is het verschil tussen één of twee wieltjes? Kleuters onder de 5 levensjaren kunnen het beste Heelys met twee wieltjes kiezen omdat deze meer stabiliteit, balans en dus veiligheid bieden. Kinderen boven de 5 levensjaren kiezen meestal voor slechts één wieltje omdat het manoeuvreren en trucjes uitvoeren makkelijker maakt.

Krijg je extra wieltjes bij je bestelling? In de doos ontvang je normaal gesproken de Heelys, setje wieltjes en tool/gereedschap voor het monteren en demonteren van de wieltjes.

Welke maat wieltjes passen in mijn rolschoenen? In de wielruimte vind je informatie over de wieltjes. Wanneer je ‘FATS-L (US 9-12)’ ziet staan moet je de wieltjes en bijbehorende onderdelen in large bestellen.

Hoe plaats ik de wieltjes in de schoenen en kan ik ze loskoppelen? Met een speciaal gereedschap kan je de wieltjes eenvoudig monteren en demonteren. Middels een klik geluid weet je dat ze stevig vastzitten.

Waar staat ABEC voor en wat heeft dat met de wieltjes te maken? ABEC staat voor ‘Annular Bearing Engineering Counsel’ welke aangeeft hoe makkelijk, vloeiend  en snel je met het product kan voortbewegen. Je kan het onderverdelen in 5 categoriëen; ABEC 1,3,5,7 en 9. De hoger het getal des te beter het rijdt.

Winkels

Waar kan Heelys in de aanbieding kopen? Heelys kan je het beste tijdens de wintersale (december, januari), midseason sale (voorjaar/najaar) , zomersale (juni, juli) of tijdens Black Friday bij grote webwinkels in de aanbieding kopen. Denk aan winkels als Wehkamp en Bol.com.

Mijn wieltjes zijn versleten, waar kan ik nieuwe kopen? De wieltjes kan je makkelijk en snel bij winkels als Bol.com bestellen. Bij veel artikels levert de online winkel direct de volgende werkdag bij jou thuis of het dichtstbijzijnde afhaalpunt (Bijvoorbeeld Albert Heijn).

Waar vind je de goedkoopste Heelys? Wanneer je de sales periode niet meerekent, vind je bij Bol.com het grootste assortiment met goedkoopste Heelys gedurende het hele jaar.

Waar vind ik mijn Heelys maat? Bol.com en Wehkamp hebben een grote collectie rolschoenen waarvan de populairste modellen in veel maten beschikbaar zijn.

De assen of axles zijn kapot, waar kan ik nieuwe kopen? Hiervoor kan je het beste een bezoekje brengen aan de officiële webshop van Heelys. Wellicht hebben ze de assen op voorraad en kan je ze simpelweg bestellen.