Roger Adams was degene die als eerste patent had gevraagd op de Heely constructie in 1999. Sindsdien was de populariteit met ups en downs. Tegenwoordig zijn de rollende schoenen weer immens populair. Sinds kort zien de Heely’s er namelijk identiek uit als de normale sneakers. Heelys kopen? Wij vertellen je er alles over.

Heelys kopenZe zijn niet meer log, lomp en lelijk. Je kan ze tegenwoordig in modellen krijgen die lijken op veel bekende modellen als ‘Vanz’ of ‘Nike’. Deze website gaat grotendeels over Heelys goedkoop weten te bemachtigen, maar daarnaast voorzien wij ook in de benodigde informatie omtrent Heely’s. Zo nu en dan krijg je bij ons ook aanbiedingen en kortingen te zien van een online groothandel. In ons geval is dat meestal van Bol.com omdat dit bedrijf een uitgebreid assortiment heeft, betrouwbaar is en kwaliteitsproducten tegen scherpe prijzen aanbiedt.

Heelys kopen

Heelys goedkoop website wilt u wegwijzen naar informatie aanbiedingen en kortingen omtrent de Heely’s. Hierbij wordt bijvoorbeeld geselecteerd op kleuren en prijzen. Hieronder geven we een overzicht met veelvoorkomende vragen en geven we bovendien ook nog extra tips. Twijfel niet langer en bekijk de pagina’s om Heelys goedkoop in te kopen. Mocht u verder nog vragen hebben, dan adviseren wij u om de klantenservice van Bol.com te bellen of misschien de officiële Heely website te raadplegen. Heelys goedkoop website hoopt dat u alle informatie vindt die eventueel nodig zou zijn.

Bekijk alle Heelys! (vanaf €49)

Bekijk op Bol.com

FAQ

Veel gestelde vragen over Heelys.

Welke aspecten zijn belangrijk bij het leerproces van Heely’s

Bij het gebruik van Heely’s moet goed op de snelheid gelet worden, skate bijvoorbeeld niet harder dan je kunt rennen. Voorkom slechte ondergrond, steentjes of zand. Zorg dat er niet teveel obstakels in de buurt zijn. Daarbij komt dat bescherming (vooral bij jonge kinderen) zeer belangrijk is. Denk hierbij aan bescherming voor de arm, knie, pols of hoofdbescherming.

Kan ik de wieltjes vervangen?

Bij de Heely’s wordt meestal ook een stuk gereedschap meegegeven waarmee je de wieltjes erop en eraf kan monteren. Hierdoor kan je kiezen tussen veel balans en stabiliteit (twee wieltjes) of meer bewegingsmogelijkheden als trucjes en manoeuvres (een wieltje).

Waar kan ik extra wieltjes bestellen?

Heely’s wieltjes zijn verkrijgbaar bij veel soorten sportwinkels, webwinkels, webshop, retailers, noem het maar op. Bij Bol.com worden ze voor weinig geld aangeboden en krijgt u de bestelling de dag erop geleverd.

Bekijk alle Heelys! (vanaf €49)

Bekijk op Bol.com

Zijn Heely’s ook verkrijgbaar in grotere maten?

Afhankelijk van waar je de rollende schoenen koopt, maar online groothandels hebben Heely’s maten die tot wel 47 kunnen lopen. Hierdoor zijn ze dus geschikt voor jong en oud. Echter, zul je ouderen niet snel met de schoenen op straat zien, maar ze worden wel degelijk besteld en zullen waarschijnlijk thuis gebruikt worden.

Zijn er verschillen tussen een of twee wieltjes?

Zoals al is aangegeven bestaat er een significant verschil tussen één of twee wieltjes. Bij een wieltje zal je veel meer bewegingsmogelijkheden hebben en bij twee wieltjes heb je veel sneller balans en stabiliteit. Hierdoor zie je vaak dat echt jonge kinderen twee wieltjes hebben, het is immers veiliger.

Hoe gevaarlijk is het gebruik van Heelys?

Heely’s kunnen zeer gevaarlijk zijn, met name voor onervaren Heely gebruikers. Bij hoge snelheden of slechte ondergrond kunnen de meest gevaarlijke situaties ontstaan. Ten alle tijden moeten puntige obstakels vermeden worden.

Welke maten zijn er voor Heelys?

Op het internet zijn maten beschikbaar die gaan van 30 t/m 47. Sommige modellen kunnen groot uitvallen, dit hangt dus ook weer helemaal af van de pasvorm en het merk. Meestal wordt bij de fabrikant aangegeven bij welk model een maat groter of kleiner gekozen moet worden. Zo vallen sommige Heely’s hetzelfde uit als sportschoenen.

Is het mogelijk om de wieltjes eruit te halen?

Er worden speciale tools aangeboden die soms ook met de schoenen worden meegeleverd. Deze tools zijn speciaal gemaakt om de wieltjes eraf of erop te zetten.

Wat zijn Heely’s eigenlijk?

Heely’s zijn in principe normale schoenen of sneakers. Onder de schoenen zijn wieltjes gemonteerd die het mogelijk maken om op je normale schoenen te skaten. Hierdoor kan je op een leuke manier jezelf van A naar B verplaatsen. Met name onder kinderen zijn de schoenen immens populair. Deze trend zet zich al sinds jaren, daardoor wordt het steeds meer als een alledaagse hobby gezien net zoals skateboarden of fietsen. Heelys goedkoop kopen kan het beste via deze website, kijk dus gerust verder en probeer de leukste en beste aanbieding/model te vinden voor u of uw kind.

Bekijk alle Heelys! (vanaf €49)

Bekijk op Bol.com

Zooltjes voor in de Heelys, kan dat?

Dit is ook weer afhankelijk van wat voor soort u heeft gekocht. En bij de meeste modellen zullen de zooltjes (net als bij normale schoenen) gewoon passen. Echter, blijft het een kwestie van gokken of het kan. Mocht u hier toch enige zekerheid in willen, dan is het aan te raden om bij de lokale skateboardwinkel of Heely’s officiële winkel te gaan proberen. Voor meer informatie verwijzen we u het liefs naar de Heely website. Hier voorzien ze in alle benodigde informatie.

Zijn er ook Heelys met lampjes?

Ja, er zijn ook Heelys met lichtjes. Dit ziet er anders uit dan bij LED-schoenen, maar het geeft nog steeds een leuk effect!

Moet je bescherming dragen tijdens het rijden op Heelys?

Dat is absoluut aan te raden. Bestel de bescherming eenvoudig en snel via internet of bezoek de sportwinkel bij u in de buurt. Veel kinderen gaan namelijk roekeloos om met de rollende schoenen en lopen hierdoor letsel op wat met bescherming voorkomen had kunnen worden.

Hoe kan je leren rijden op Heely’s?

Het werkt in principe zoals normale skateboards. Het is een kwestie van veel oefenen om de Heely’s volledig te beheersen. Er zijn ook veel belangrijke tips en adviezen op deze website te vinden. Een van de meest belangrijke tips is om nooit sneller te skaten dan je kan rennen.

Mogen Heelys op school gebruikt worden?

Dit hangt volledig af van de reglementen op de plaatselijke school. Zo zijn er in (bijvoorbeeld) Amsterdam al veel scholen die de Heely’s verboden hebben om binnen te gebruiken. Echter, vinden de meeste scholen het prima zolang ze op het schoolplein gebruikt worden. Wat de regels omtrent Heely’s in de toekomst zijn is echter onduidelijk. Laten we hopen dat ze het niet volledig verbieden, het maakt de schooltijd namelijk een stuk aangenamer voor kinderen.

Hoe maak je de Heelys schoon?

Gebruik hiervoor warm water en een doekje. Let wel op de je de wieltjes zelf niet met water schoonmaakt. Er is namelijk ijzer in verwerkt waardoor het kan gaan roesten.

Wat moet ik doen als de wieltjes of andere onderdelen vervangen moeten worden?

Heel simpel, vervang ze met andere onderdelen. Deze zijn vaak separaat online te kopen of via de officiële Heely’s website. Raadpleeg desnoods verschillende forums en vraag mensen waar hun de onderdelen kopen. Het is in ieder geval belangrijk dat de onderdelen in goede doen zijn. Het is zeer onwenselijk dat bepaalde onderdelen het begeven op hoge snelheden.

Bekijk alle Heelys! (vanaf €49)

Bekijk op Bol.com

Hoe vervang je de wieltjes?

Plaatse de schoen ondersteboven en gebruik je duimen om de wieltjes los te krijgen. Eenmaal gelukt, zorg dat de wieltjes weer goed teruggeplaatst worden. Hier moet je meestal wat kracht voor gebruiken totdat je een klik hoort dat die goed vastzit.

Hoeveel gewicht kunnen de Heelys houden?

Heely’s zijn van hoge kwaliteit, hierdoor is er geen restrictie voor zware gewichten. De rollende schoenen kunnen makkelijk veel gewicht aan.

In wat voor omgeving kan je het beste oefenen?

In het begin is het belangrijk om op een rustig terrein te oefenen. Zorg ook dat de ondergrond egaal is zonder stenen,zand of andere obstakels. Het kan bijvoorbeeld ook handig zijn om in de gang te oefenen. Hierdoor kan je houdvast krijgen via de muren. Let wel op dat je obstakels als kastjes vermijdt, het is namelijk goed mogelijk dat u valt tijdens het leerproces.

Hoe rem je met Heelys?

Remmen met Heelys doe je door de punten van je schoenen naar boven te duwen waardoor de hiel van de schoen de grond raakt.

Hoe rijd je op oneven ondergrond?

Het is zeer moeilijk om op oneven grond te rijden met Heely’s. Mocht je het toch willen, dan is het aan te raden om een voet voor te zetten en de andere klaar te houden om in te grijpen wanneer je uit balans raakt.

Ik blijf vallen op m’n Heelys, hoe kan dat?

Het leerproces duurt bij de een langer dan bij de ander. Echter, kan je vallen grotendeels voorkomen daar een voet voor te zetten en de ander achter te houden.

Bekijk alle Heelys! (vanaf €49)

Bekijk op Bol.com

Tips

Hieronder geeft heelys goedkoop website een aantal tips hoe het leerproces het beste kan verlopen. Neem even een momentje om ze door te nemen.

  • Vooral tijdens het leerproces worden Heely’s als lastig ervaren. Dit gaat vaak gepaard met een aantal keren vallen. Eenmaal geoefend, is het absoluut de moeite waard geweest.
  • Tijdens het leerproces is het ook handig om ondersteuning te krijgen van iemand zodat je balans houdt en niet valt.
  • Probeer het skaten af te wisselen met lopen als je balans dreigt te verliezen.
  • Balanceer op de vlakke kant van de wieltjes zodat de Heely’s wel goed rollen en niet zomaar blokkeren.
  • In tegenstelling tot rollerskates moet je bij Heel’s niet je voeten bij elkaar houden. Het is beter om je dominante voet naar voren te laten wijzen om volledige balans te vinden en vallen dus te voorkomen.
  • Wordt niet overmoedig als je steeds meer de Heely’s onder de knie krijgt.
  • Zorg dat je houvast hebt aan de muur, paal of iets anders. Het leukste is om het leerproces samen met vrienden door te maken. Zij kunnen namelijk helpen om je balans te krijgen.

Bekijk alle Heelys! (vanaf €49)

Bekijk op Bol.com

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 2 reviews
by Rinus Koezema on Heelys

Heelys zijn misschien wel de beste aankoop van 2016; mijn kinderen zijn lyrisch en vinden het geweldig...!!!

by Sander Otema on Heelys

Mijn kinderen willen nergens meer heen zonder hun Heelys. Ik ben er erg tevreden over.