Op deze pagina leg ik je uit hoe je een green screen-achtergrond verwijdert in Adobe Photoshop. Je kunt op onze andere pagina ook lezen hoe je dit doet in Apple’s iMovie: Green screen iMovie.

Green screen Photoshop

Adobe Photoshop

Wanneer je in Photoshop een foto opent die je hebt geschoten op een groene achtergrond, is het vrij eenvoudig om deze groene achtergrond te verwijderen. Je kunt het object (of de persoon) op de voorgrond dan op een andere achtergrond zetten. In dit artikel ga ik er vanuit dat je al wat ervaring hebt met Photoshop. Het werkt het beste als je Photoshop in het Engels hebt geïnstalleerd.

Green screen Photoshop: hoe doe je het?

select color rangeDe eerste stap is het openen van je foto met een groene achtergrond. Knip nu het gedeelte uit de foto waar het om gaat. Dus alleen de voorgrond die je wilt overhouden en de directe achtergrond (die als het goed is groen is). Nu klik je onder het “Select” menu op “Color Range”. Zie ook de afbeelding rechts.

Klik nu op verschillende groene plekken in de afbeelding terwijl je SHIFT ingedrukt houdt. Zo selecteer je meerdere groene tinten en wordt het voor Photoshop makkelijker om ze allemaal weg te filteren.

Al het groene op je foto wordt nu door Photoshop als selectie geselecteerd. Met behulp van deze selectie kun je de achtergrond (groen) van de Layer verwijderen.

Refine edges

Nu je alleen nog de voorgrond over hebt, is het belangrijk om de randen er “netjes” te laten uitzien. Dit doe je weer onder het “Select” menu, maar dit keer kies je voor “Refine edges”. Speel nu met de instellingen om een natuurlijk effect te bereiken. Je hebt nu (als het goed is) een perfect uitgeknipte voorgrond. Deze kun je vervolgens op een andere achtergrond plakken. Het kan dan nodig zijn om de belichting nog wat aan te passen door met de “Levels” te spelen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tutorial: Green screen Photoshop
Average rating:  
 1 reviews
by Sander PS on Tutorial: Green screen Photoshop

super handig artikel bedankt!!!!