Wil je een green screen kopen? Op deze pagina vertellen we je alles over de verschillende green screens en welke je het beste kunt kopen. Daarnaast zullen we je vertellen waar je op moet letten en waar je een green screen het beste kunt kopen.

Green Screen KopenDe green screen is natuurlijk vooral bekend vanwege film- en fotografiestudio’s. Het is een groen doek dat vaak als achtergrond wordt gebruikt zodat de foto of video later makkelijker te bewerken is. Zo kun je door het hoge contrast tussen het groene doek en de voorgrond makkelijker een andere achtergrond in je foto’s of video’s verwerken.

Vergelijk alle green screens! (vanaf €53,99)

Bekijk op Bol.com

Green screen kopen

Het kopen van een green screen kun je natuurlijk doen in een speciaalzaak voor fotografie. Maar gelukkig is het tegenwoordig ook gewoon mogelijk om een green screen online te bestellen. Zo heeft Bol.com er een heleboel, maar ook  Coolblue heeft ze. Je kunt vaak een los groen doek kopen, maar het is ook mogelijk om een heel systeem te bestellen. Er zit dan een systeem bij waarmee je de groene doek kunt ophangen. Je hebt dan een volledig systeem voor je green screen.

De prijzen van deze systemen vallen enorm mee: voor een paar tientjes heb je al een doek en voor iets meer (nog onder de 100 euro!) heb je een compleet systeem in huis.

Vergelijk alle green screens! (vanaf €53,99)

Bekijk op Bol.com

Hoe werkt het?

Met een green screen kun je personen of voorwerpen in elke achtergrond worden geplaatst. Doordat de achtergrond fel groen is, is het voor software heel makkelijk om deze groene achtergrond te vervangen door iets anders. Zo kun je de persoon die gefotografeerd of gefilmd worden dus heel gemakkelijk op een andere plek laten zien dan waar ze eigenlijk gefilmd worden.

Green screen en TV

Bij veel TV-programma’s worden green screens gebruikt. Zo ook bij veel journaals. Al heeft het NOS journaal in Nederland natuurlijk gewoon een studio (zonder green screen). In Amerika zie je dit echter wel heel vaak. Een weerman kan bijvoorbeeld voor een green screen staan, maar op TV zie je het weerbericht op de plek van het groene scherm.

Chroma keying

Dit proces wordt ook wel “chroma keying” genoemd. Dit is een techniek waarbij de groene achtergrond door computersoftware transparant wordt gemaakt. Zo kun je in plaats van het groen gemakkelijk een hele andere achtergrond plaatsen. De software herkent namelijk de groene kleur en vervangt deze makkelijk. Het is daarom wel belangrijk dat een green screen uit één kleur bestaat en geen rare vlekken heeft. Ook moet het oppervlak egaal zijn en niet gevouwen. Dit kan rare effecten geven. Ook dient voorkomen te worden dat er schaduwen zichtbaar zijn op het groene scherm. Voor dit doeleinde zet men vaak veel felle lampen neer.

Vergelijk alle green screens! (vanaf €53,99)

Bekijk op Bol.com

Hoe duur is een green screen?

Bij Bol.com kun je al een green screen kopen voor een paar tientjes. Via één van de rode knoppen op deze pagina kun je ze allemaal met elkaar vergelijken. Wil je een compleet systeem, dan ben je vaak iets meer kwijt. Toch zijn de prijzen ook dan goed te overzien. Natuurlijk betekent het hebben van een green screen niet dat je vervolgens je hele fotostudio compleet hebt. Je hebt ook een computer nodig met software die de groene achtergrond kan vervangen door iets anders.

Vergelijk alle green screens! (vanaf €53,99)

Bekijk op Bol.com

Welke software heb ik nodig?

Naast de professionele film- en fotografie-software kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar goedkopere (of gratis) alternatieven. Zo is er bijvoorbeeld Wax. Dit is een gratis programma voor Windows dat chroma keying ondersteunt. Voor Apple-gebruikers is er het gratis programma iMovie, dat standaard op iedere Mac geïnstalleerd is. Wil je hiermee aan de slag? Lees dan ons handige tutorial: iMovie en green screen of Photoshop green screen.

Een simpele zoekopdracht op Google leert ons dat er heel veel (gratis) software beschikbaar is voor het werken met een green screen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Green screen
Average rating:  
 3 reviews
by Samuel on Green screen

Werkt goed al moet je ook wel de juiste software gebruiken!

by Jan Letsers on Green screen

De green screen bij bol is veruit de beste. Ik kan het iedereen aanraden

by Roelof Hartsma on Green screen

Ik heb een green screen gekocht bij Bol.com en ik ben erg tevreden. Ik gebruik het vooral om mooie portretfoto's te maken.