Gezichtsbruiner kopenWil je een gezichtsbruiner kopen? Een gezichtsbruiner is in principe een mini- zonnebank en zorgt dat je huid een mooie teint krijgt. De ultraviolet straling, ook wel UV-licht, van deze gezichtsbruiners voorzien de huid van pigment waardoor de huid verkleurt. In dit blog bericht worden de beste en meest voordelige gezichtsbruiners besproken.

Gezichtsbruiner kopen

Gezichtsbruiners zijn voorzien van speciale lampen die UV-licht uitstralen. De effectiviteit van deze lampen wordt bepaald door de kwaliteit en hoeveelheid licht. De effectiviteit wordt gemeten aan de hand van het bruiningsveld. Gezichtsbruiners met vier lampen zijn meestal minder effectief dan apparaten met zes lampen. Sommige gezichtsbruiners hebben ook lampen aan de zijkant voor het geven van een gelijkmatige teint. Naast de hoeveelheid lampen wordt de effectiviteit ook bepaald aan de hand van het vermogen en de bruiningsafstand.  Gezichtsbruiners met een hoog vermogen moeten hun UV-lampen daarop aanpassen. Daarnaast bepaalt het vermogen ook de afstand die je moet houden. Gemiddeld gezien wordt een minimale afstand van 10 centimeter geadviseerd. Het is ook verstandig om een gezichtsbruiner aan te schaffen die beschikt over een timer.

Vergelijk alle gezichtsbruiners! (vanaf €119,00)

Bekijk op Bol.com

De gezichtsbruiner kent veel voordelen ten opzichte van zonnebanken. Men kan de apparaten makkelijker meenemen en zodoende in meerdere situaties gebruiken. Verder kan een gezichtsbruiner gericht een teint geven, meestal met een focus op het gezicht, schouders en borst. De zonnebank is minder makkelijk in gebruik maar geeft wel het volledige lichaam een kleurtje.

De beste gezichtsbruiners

Op basis van de meest populaire en bestverkochte gezichtsbruiners bij Kieskeurig, Beslist en Bol.com hebben wij een lijstje met gezichtsbruiners samengesteld. Hierbij zijn prijs, kwaliteit, reacties en beoordelingen in overweging genomen.

  • De Hapro Summer Glow HB 175 behoort tot de goedkoopste maar toch kwalitatief sterke gezichtsbruiners. Dit apparaat heeft 4 x 15 Watt UV-licht lampen en creëert extra licht intensiteit door middel van een strip reflector systeem. Deze gezichtsbruiner onthoudt bruining sessies voor twee personen en is voorzien van een timer tot maximaal 60 minuten. De Hapro Glow HB 175 is al verkrijgbaar voor 119 euro.
  • De Hapro Summer Glow HB 404 gezichtsbruiner is een duurdere variant op de Hapro Glow HB 175 en wordt veelal voor het bruineren van gezicht, schouders en decolleté gebruikt. Het bruiningsveld is namelijk bedoeld voor het halve lichaam (bovenlichaam tot gezicht) wat mogelijk is door de extra sterke hogedruklamp van maar liefst 400 Watt. De Hapro Summer Glow HB 404 is verkrijgbaar voor 270 euro.

De bovenstaande modellen beschikken over onderdelen van Philips waaronder de cleo-lampen en reflectorsystemen. Deze cleo-buizen hebben een levensduur van maar liefst 500 uur en dienen daarna te worden vervangen. Philips staat bekend om zijn kwalitatief sterke lampen en de producten staan mede hierdoor hoog aangeschreven. De Hapro gezichtsbruiners worden met twee beschermbrillen meegeleverd voor extra bescherming van je ogen tegen UV straling. Daarnaast heeft Philips de timer zo ingesteld dat ie na 60 minuten automatisch uitschakelt ter bescherming van de consument.

Gezichtsbruiner crème, spray of olie

Het is verstandig om tijdens het bruiningsproces je huid met een product te ondersteunen om zodoende een natuurlijk bruiningsproces te verwezenlijken. Zorg daarom dat je een zonnebank crème of spray op je huid aanbrengt alvorens je het bruiningsproces begint. Hiermee bescherm je tevens de huid tegen beschadiging of vroegtijdige veroudering. Er zijn verschillende producten die je kan bestellen zoals de Biodermal Sun Tan spray of crème of bijvoorbeeld de Australian Gold Dark Tanning olie.

Winkels

Ben je nieuwsgierig naar de gezichtsbruiners? Neem dan een kijkje bij diverse winkels waaronder Bol.com, Media Markt, Amazon en Coolblue. Hier vind je veelal kwalitatief goede gezichtsbruiners tegen schappelijke prijzen. Liever een gezichtsbruiner kopen bij een fysieke winkel? Neem dan een kijkje bij de Blokker, Kijkshop of Kruidvat. Vergelijk de prijzen en producteigenschappen alvorens je een gezichtsbruiner gaat kopen.