Je kunt FIFA 18 vanaf nu reserveren. Op deze nieuwe editie van EA Sports populaire voetbalspel prijkt Cristiano Ronaldo trots op de cover. Dat werd ook wel eens tijd na al die jaren Messi.

Wanneer je het spel nu bestelt, heb je ‘m eind september als eerste in huis!

Reserveer FIFA 18: (vanaf €54,99)

Bekijk op Bol.com

FIFA 18 kopen

FIFA 18 reserveren

De opvolger van FIFA 17 is nu te reserveren bij alle grote webshops. Je krijgt het spel dan eind september in je brievenbus. Alle fans van FIFA zitten al tijden te wachten op deze nieuwe versie. Ook deze versie is weer uitgerust met het Frostbite-engine dat we voor het eerst zagen in FIFA 17. De officiële aankondiging van FIFA 18 kun je in de onderstaande video bekijken:

Reserveer FIFA 18: (vanaf €54,99)

Bekijk op Bol.com

Zoals bij iedere FIFA-release worden nieuwe features weer onthuld met allerlei hippe developer-taal. Maar welke features zijn nu echt nieuw en maken echt een verschil in FIFA 18? Dat vertelt de onderstaande video:

Welke consoles?

De nieuwste FIFA komt uit op de Xbox One (dus ook de Xbox One X), PS 4 en PC. Ook voor de PS 3 en Xbox 360 kun je het spel kopen, maar de laatste toevoeging van vorig jaar The Journey kun je hierin niet spelen (net als bij FIFA 17).

Ronaldo Edition

In de speciale editie van het nieuwe FIFA (de “Ronaldo Edition”) krijg je de volgende zaken:

  • drie dagen eerder toegang tot FIFA 18
  • Cristiano Ronaldo 5 match FUT loan
  • 20 Jumbo Premium Gold Packs (1 per week, 20 weken lang)
  • 8 Special Edition FUT Kits

Voor de liefhebbers van FIFA Ultimate Team (FUT) is dit natuurlijk een must have.

Reserveer FIFA 18: (vanaf €54,99)

Bekijk op Bol.com

Icon Edition

FIFA 18 Icon EditionOok dit jaar heeft FIFA weer een “Icon Edition”. Dit keer staat deze in het teken van die andere Ronaldo, die ook ooit bij Real Madrid speelde. Bij deze Icon Edition krijg je dezelfde extra’s als bij de Ronaldo Edition, met daarbovenop nóg twee extra’s:

  • TOTW Loan Player Packs: één speler die drie wedstrijden als Loan Player kan worden gebruikt
  • Ronaldo Nazario Icon Loan (voor vijf FUT wedstrijden)

Wat is er nieuw in FIFA 18?

FIFA 17 kende twee grote vernieuwingen: het Frostbite-engine en de nieuwe spelmodus The Journey. In FIFA 18 worden de gameplay, graphics en ook The Journey nog eens dramatisch verbeterd. De belangrijkste vernieuwingen op een rij:

Graphics

Net als vorig jaar wordt gebruik gemaakt van de Frostbite engine, maar dit jaar zijn de graphics nog verder verbeterd en zelfs opnieuw ontworpen. Een nieuw dubbel-lichtsysteem zorgt ervoor dat alles er realistischer uit ziet: het veld, spelers en stadions. Ook stadions in verschillende regio’s wereldwijd hebben andere soorten verlichting. Als je in Zuid-Amerika speelt is het stadion bijna geel verlicht, terwijl het er in Europese stadions meer groen en donker uitziet. Hierdoor lijken wedstrijden meer op TV-uitzendingen van wedstrijden uit het buitenland.

Animaties

Voor de nieuwe FIFA heet EA Sports de hele engine voor animaties opnieuw gemaakt. Spelers hebben nu veel meer een persoonlijkheid, maar bewegen ook een stuk vloeiender. In FIFA 18 worden spelers (en de bal) nu frame voor frame geanimeerd. Dit is nieuw ten opzichte van vorige FIFA-versies.

Vroeger moest een speler eerst een animatie “afmaken” voordat hij op je acties reageerde. Dit duurde misschien maar een fractie van een seconde, maar zorgde wel voor vertraging in je acties. Met de nieuwe engine zal dit een stuk sneller en vloeiender gaan. Het spel voelt nu een stuk meer “reactief” aan en zal een stuk minder “laggy” aanvoelen.

 

Ook het voetbalveld is op FIFA realistischer geworden. De bal kan hierdoor soms wat minder snel rollen, maar het lijkt veel meer op een echt voetbalveld. Hierdoor wordt passing een stukje minder “makkelijk”, maar dat went altijd heel snel.

Reserveer FIFA 18: (vanaf €54,99)

Bekijk op Bol.com

Het publiek

Eén van de grootste klachten over FIFA is altijd geweest dat het publiek er zo onrealistisch uit ziet. Dit werd in FIFA 17 vorig jaar al enorm verbeterd, maar van dichtbij zag het er nog steeds heel raar uit. In FIFA 18 wordt dit enorm verbeterd doordat een groot deel van het publiek zijn eigen AI heeft. Dat wil zeggen dat he veel beter reageert op wat er op het veld gebeurt. Zo rennen sommige supporters nu naar voren als je scoort, om dichter bij het veld te staan.

Spelers

Zoals we eerder al zeiden, de nieuwe animaties geven spelers veel meer hun eigen persoonlijkheid in deze nieuwe FIFA. De bekende spelers (zoals Cristiano Ronaldo) bewegen veel meer zoals ze dat in het echt ook doen.

Ook de grootte van een speler gaat nu meer invloed hebben. Een kleinere speler heeft meer stappen nodig dan een grote verdediger.

Dribbelen

Ook is het realistischer geworden hoe spelers op FIFA 18 dribbelen. Dit lijkt nu veel meer op hoe ze in het echt dribbelen. Voorbeeld: wanneer Messi aan de bal is, ziet dat er heel anders uit dan wanneer Ronaldo aan de bal is. Deze eigen stijl komt nu ook duidelijk terug in ons favoriete voetbalspel.

Reserveer FIFA 18: (vanaf €54,99)

Bekijk op Bol.com

Een handige extra (vooral online) is ook dat je nu spelers kunt wisselen zonder het spel te pauzeren. Hierdoor kun je sneller wisselen. De speler komt er dan direct in bij de volgende dode spelsituatie.

Is FIFA 18 de moeite waard?

Veel mensen vragen zich af: is FIFA 18 wel écht de moeite waard? Dit komt doordat veel mensen ieder jaar opnieuw weer de nieuwste FIFA kopen. Dit kost veel geld en vaak verandert er maar weinig in het spel. Dit jaar zou dat wel eens anders kunnen zijn. Wij wachten nog even op de Demo, maar de kans is groot dat we het spel dit jaar gewoon weer gaan kopen.