Fietscomputer van Polar

Ben je op zoek naar een fietscomputer? Er zijn veel verschillende soorten fietscomputers. Afhankelijk van je budget heeft een fietscomputer features zoals een ingebouwde GPS of zelfs een hartslagfunctie. Daarnaast kan het raadzaam zijn om een waterbestendige fietscomputer te kopen voor het fietsen op regenachtige dagen.

De afbeelding hierboven laat een fietscomputer van het merk Polar zien. Deze houdt niet alleen allerlei statistieken bij, maar deelt ze ook met je andere apparaten zoals je tablet of smartphone. Zo kun je je fietsstatistieken altijd bijhouden en zelfs je route terugkijken op de kaart. Het is dus eigenlijk een soort RunKeeper voor op de fiets.

Vergelijk direct fietscomputers: (vanaf €8,99)

Bekijk op Bol.com

Fietscomputer: waarom niet gewoon je smartphone gebruiken?

De vraag die we vaak tegenkomen is: waarom zou je niet gewoon je smartphone gebruiken als fietscomputer? Dit is een logische vraag, maar voor de sportieve fietsers die écht lange afstanden afleggen is het dan wel cruciaal om een smartphone te hebben die een hele grote accu heeft en bovendien (vaak) waterdicht is. Waterdicht heb je misschien op een hele mooie dag niet nodig, maar een accu die lang mee gaat zeker wel! Een smartphone is vaak vrij snel leeg als je voortdurend de GPS gebruikt.

Daarnaast hebben veel fietscomputers ook features die je smartphone niet heeft, en kan een fietscomputer dus een leuke aanvulling zijn op je smartphone:

  • hartslagmeter
  • beter zicht in direct zonlicht
  • nauwkeurige trapfrequentie (kan niet met smartphone)

Voor een recreatieve fietser zijn deze features misschien niet zo interessant, maar voor een echte sporter zeker wel!

Populaire merken

Er zijn verschillende populaire merken wanneer het om fietscomputers gaat. Eén voorbeeld is Polar, maar ook merken als Batavus, Garmin, Blaupunkt en TomTom hebben fietscomputers of aanverwante apparatuur. Eén van de populairste merken is Polar, maar deze is tegelijkertijd ook vrij prijzig. Het is daarom verstandig om je goed te oriënteren op alternatieven. Je kunt zelf alle fietscomputers vergelijken op bijvoorbeeld Bol.com. Je kunt hier ook filteren op welke features jij graag wilt hebben:

Vergelijk direct fietscomputers: (vanaf €8,99)

Bekijk op Bol.com