Op zoek naar een fietscomputer met een ingebouwde GPS? Een fietscomputer met GPS is handig voor fietsers die graag hun routes willen kunnen bijhouden en/of van tevoren uitstippelen.

Fietscomputer met GPSEen vraag die ons veel gesteld wordt is: waarom niet gewoon je telefoon gebruiken? Het enige logische antwoord is: batterijduur en waterbestendigheid. Als je een telefoon hebt die waterdicht is, zoals de iPhone 8 of de iPhone X, dan is dat mooi meegenomen. Je moet er echter ook aan denken dat je batterij niet de hele dag mee gaat als je je GPS continu aan hebt staan.

Bekijk fietscomputers met GPS-functie: (vanaf €33)

Bekijk op Bol.com

Fietscomputers met GPS

Een fietscomputer met GPS is dus voor de serieuze fietser geen overbodige luxe. Let er bij de aankoop wel op dat een fietscomputer niet altijd waterdicht is. Sommige fietscomputers zijn alleen spatwaterdicht en zullen dus een flinke regenbui niet overleven. Dit is zonde, dus let er goed op bij het aanschaffen.

Daarnaast is het ook handig als je een fietscomputer hebt waar je de kaarten (plattegronden) kunt updaten met een USB-stick of door je fietscomputer met je PC te verbinden. Zo is je fiets-navigatie altijd up-to-date.

Bekijk fietscomputers met GPS-functie: (vanaf €33)

Bekijk op Bol.com

Fietsnavigatie of fietscomputer?

Er zijn overigens wel verschillen tussen fietsnavigatie-systemen en volledige fietscomputers. Een fietscomputer is vaak een wat eenvoudiger apparaatje dat je statistieken bijhoudt. Een fietsnavigatie-systeem is vaak een uitgebreide fietscomputer met navigatie en GPS. Gelukkig zullen webshops zoals Bol.com altijd duidelijk alle ‘features’ van een product vermelden.

In de praktijk heeft een fietsnavigatie ook alle eenvoudige features die een fietscomputer ook heeft. Op deze manier weet je dus zeker dat je van alles voorzien bent.

Bekijk fietscomputers met GPS-functie: (vanaf €33)

Bekijk op Bol.com

Wij raden je in ieder geval aan om een systeem te kopen van een A-merk. Denk hierbij aan Garmin, Polar of TomTom. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in dit soort producten en weten dan ook precies hoe ze een dergelijk product goed kunnen ontwikkelen.