FaceTimeWil je op je Apple TV een FaceTime-gesprek voeren? Helaas is er standaard geen FaceTime-functionaliteit beschikbaar in de Apple TV. Op zich is dit logisch, want er zit geen camera in de Apple TV, dus videobellen wordt erg lastig.

De beste manier om tóch te FaceTimen met behulp van de Apple TV, is om je iPad te gebruiken en gebruik te maken van “Screen Mirroring” (via AirPlay).

Een FaceTime-gesprek op de Apple TV

Allereerst heb je een iPad of iPhone nodig. Een iPad is in dit geval handiger, omdat je dan een groter scherm hebt om via AirPlay op je TV tevoorschijn te toveren. Volg vervolgens de volgende stappen om te FaceTimen op je Apple TV:

  1. Zorg ervoor dat je Apple TV en iPhone/iPad verbonden zijn met hetzelfde WiFi-netwerk.
  2. Swipe nu naar boven op je iPhone/iPad om het Bedieningspaneel (Control Center) te openen.
  3. Tik op het AirPlay-icoon en selecteer nu jouw Apple TV.
  4. Je zult nu het scherm van je iPhone of iPad zien op je Apple TV. Je kunt nu iedere video-app openen die je wilt en een videogesprek beginnen.

Tijdens het videobellen wordt natuurlijk de camera en microfoon van je iPhone of iPad gebruikt voor het FaceTime-videogesprek. Voor een optimale “experience” wil je natuurlijk je iPhone of iPad nét boven je TV zien te hangen of neer te zetten. Een ander alternatief is om je iPad/iPhone op de tafel voor de TV te leggen, maar hierdoor kijken jij en de ontvanger van het gesprek een beetje “langs elkaar heen”.

TellyMount

TellyMount

Afbeelding: TellyMount

Lukt het je niet om je iPhone precies boven je TV te monteren? Dan is er nu TellyMount! Deze oplossing is hier speciaal voor ontwikkeld. Bekijk de website van TellyMount hier.

Wij hebben deze handige ‘mount’ nog niet in Nederlandse winkels kunnen vinden, maar je kunt hem wel gewoon internationaal bestellen.