De elektrische step is zonder twijfel de hype van het moment. Dit mag ook geen wonder heten want nooit meer dan voorheen zijn we met zijn allen op zoek naar nieuwe, snelle en ecologisch verantwoorde manieren om ons te verplaatsen.

Alle nieuwe trends volgen is dan de boodschap. Natuurlijk speelt een goede prijs-kwaliteitverhouding hierbij ook een rol. Tijdens onze zoektocht vonden we een handig artikel over de Decathlon de Revolt R van Revoe.

Snelle beslissers kopen deze verrassende elektrische step online. Als je het helemaal snel wil doen, kan je zelfs in één klik betalen. Voor € 550 is de Revolt R van jou. Wat mag je verwachten van deze midprice elektrische step?

Bekijk alle e-steps! (vanaf €199,99)

Bekijk op Bol.com

Revolt R van Revoe

Deze elektrisch aangedreven step is een tweewieler met dubbele vering en schijfremmen. De bedoeling van de dubbele vering is dat de gebruiker een groter comfort ervaart tijdens het rijden. Zeker in gebieden met wat minder onderhouden wegen, lijkt ons dit geen overbodige luxe. De vraag is echter of de Revolt R deze belofte ook kan waarmaken.

Verdere productspecificaties lijken ons alvast eveneens veelbelovend. Met deze e-step kun je ritjes maken van 20 km. Daarbij is het mogelijk om te kiezen tussen 3 standen: eco, mid en high. Wie voor eco kiest, rijdt aan een wandelsnelheid van 6 km per uur. Mid garandeert een snelheid van 15 km per uur en de high stand zorgt ervoor dat je met een snelheid van 25 km per uur door het landschap “vliegt”.

Met deze snelheden is de Revolt R zeer geschikt om op het fietspad te gebruiken en in de laagste stand kun je zelfs op het voetpad blijven. In ieder geval is deze e-step geschikt om je zonder gevaar voor anderen in het verkeer te begeven. De witte verlichting vooraan en de rode lampjes achteraan zijn leds.

Wie onderweg is, wil natuurlijk weten hoelang hij/ zij nog met de step kan rijden. Dit is handig aangegeven op het lcd-display. De Revolt R beschikt over degelijke remmen op het achterwiel én aan het stuur.

Gebruikerservaringen:

Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar wat vinden de gebruikers van de Revolt R? Gemiddeld geven Decathlonklanten de Revolt R een beoordeling van 3,5 op 5. De meest enthousiaste gebruikers ondervonden weinig of geen problemen en vinden enkel dat de batterijduur wat langer zou mogen. Hieronder zetten we de leukste voordelen en de wat irritantere nadelen even op een rij:

Voordelen

  • Comfortabele rijervaring
  • Geschikt voor slechte wegen
  • Gewoon leuk om mee te rijden
  • Twee jaar garantie bij Decathlon
  • Prima spatbord
  • Handig om mee te nemen in de auto

Nadelen

  • De versnellingen haperen soms wel eens
  • Een ietwat apart remgeluid
  • De handleiding is niet altijd even duidelijk
  • Niet altijd handig om mee te nemen op tram, trein of bus

Bekijk alle e-steps! (vanaf €199,99)

Bekijk op Bol.com

“Groot rijcomfort”

Het is duidelijk dat de gebruikerservaringen afhankelijk zijn van persoon tot persoon. De Revolt R voldoet duidelijk aan de eisen van wie op zoek is naar een trendy gadget om tijdens de vrije tijd of op vakantie ritjes mee te maken. Wie deze elektrische step wil gebruiken voor woon-werkverkeer kan beperkingen ondervinden die te maken hebben met de batterijduur of manier waarop de step opgevouwen kan worden. Wat het beloofde rijcomfort betreft, is de Revolt R alvast een schot in de roos!