Elektrische LongboardWil jij een longboard kopen, maar dan liever een elektrische? Op een elektrische longboard ga je een stuk sneller en bovendien kost het veel minder moeite. Je vrienden zullen zeker jaloers zijn als je ze op je elektrische longboard voorbij rijdt. Je gaat een stuk harder dan anderen en bovendien bespaar je veel energie.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Elektrische Longboard

De populariteit van elektrische longboards
De populariteit van longboards neemt met de jaren toe. De trend is geschikt voor beginners en voor ervaren longboarders. Longboards geven je de mogelijkheid om bijvoorbeeld te racen, sliden, carven, freeriden en freestylen. Hou je van surfen? Dan is longboarden wellicht iets voor jou. Het heeft namelijk veel overeenkomsten met de intensieve watersport. Ook is longboarden op veel punten vergelijkbaar met skateboarden. Longboarden kent verschillende disciplines, die gekoppeld zijn aan bepaalde typen longboards. Naast de pintail- , kicktail-, dropped- en dancerlongboarden, heb je als rijder ook de mogelijkheid om te kiezen voor een elektrisch longboard. Ook deze variant van de longboards stijgt in populariteit. Al worden er steeds nieuwe elektrische modellen ontwikkeld, is het een concept wat vroeger ook al bestond. Het verschil tussen de elektrische longboards van vroeger en die van nu is dat de accu amper zichtbaar is. Dit zorgt ervoor het uiterlijk van de longboard even mooi is als de longboards zonder accu. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar is verschillende kleuren en designs. Veel fabrikanten spelen in op deze trend wat duidelijk te zien is aan het constant groeiende aanbod.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Voordelen van elektrische longboards
Een elektrisch longboard heeft veel voordelen ten opzichte van een board zonder motor. Het elektrische longboard is licht van gewicht. Men verwacht dit meestal niet, aangezien de accu een extra toevoeging is, die de ‘gewone’ longboards niet hebben. Daarnaast geeft een elektrisch longboard je de mogelijkheid een snelheid van wel 35 kilometer per uur te bereiken. Aangezien de meeste longboarders veel waarde hechten aan snelheid, is dit zeker een pluspunt. Niet met alle modellen bereik je deze hoge snelheid, vooral de oudere modellen kunnen hiervan afwijken. Het belangrijk dat je hier op let bij het aanschaffen van een elektrisch longboard. Deze innovatieve uitvinding heeft ervoor gezorgd dat de mogelijkheden van longboarden vergroot zijn. Er wordt verwacht dat de positieve ontwikkelingen op dit gebied de komende jaren alleen maar zullen toenemen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Hoe werkt een elektrisch longboard?
Een ander groot verschil tussen gewone longboards en elektrische modellen is de manier waarop je het voertuig bestuurd. Om een elektrisch longboard te besturen, maak je gebruik van een afstandbediening. Hiermee heb je de mogelijkheid om gas te geven, maar ook om te remmen. Dit kan voor sommige longboarders als onprettig ervaren worden, aangezien je de afstandbediening gedurende de hele rit vast moet houden. Als je veel trucjes doet met jouw longboard is dit wellicht niet handig. Ook als je een beginnende longboarders bent, is dit misschien niet jouw eerste keus. De motor die vindt in een elektrische longboard is al jarenlang op de markt. Het is belangrijk dat je bij een elektrisch longboard een motor hebt met een niet te hoog toerental. Een lager toerental zorgt er namelijk voor dat je makkelijker vooruit komt, ongeacht jouw gewicht. Een voordeel van een elektrisch longboard ten opzichte van een longboard zonder motor, is dat sommige elektrische modellen ook zonder motor kunnen worden gebruikt. Dit is een groot voordeel, aangezien je zou kunnen zeggen dat je twee soorten boarden in een hebt.

Geschikte plekken om te rijden
Rijden op elektrische longboardZoals bij de meeste longboards is het heerlijk om over een gladde oppervlakte te rijden. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is het ook mogelijk om met een elektrisch longboard over heuvelachtige gebieden te rijden. Dit is het voordeel van een elektrische longboard ten opzichte van andere longboards. Aangezien het weinig tot geen spierkracht en energie vergt. Let wel op de steilheid van de heuvel die je opgaat met dit type longboard. Het elektrische longboard biedt je namelijk de mogelijkheid om tot 25% stijl omhoog te gaan. Wanneer je van plan bent te cruisen over steilere heuvels, is het niet verstandig om dit te doen met een elektrisch longboard. Bij elektrische longboards speelt de trekkracht een grotere rol dan de snelheid van het board.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Verschillende merken elektrische longboards
Wanneer je besluit te kiezen voor een elektrisch longboard, heb je keuze uit verschillende soorten. Ga je voor een boosted, een Fiik of een Marbel elektrische longboard? De boosted eletrische longboard is erg in trek door de extra toevoegingen. De Marbel Electric skateboard is momenteel het lichtste elektrische board. Wellicht heeft dit te maken met het materiaal wat gebruikt is, namelijk Kevlar. Het nadeel hiervan is dat de Marbel een minder hoge snelheid bereikt dan vele andere elektrische longboards. Met dit type longboard kun je wel 32 kilometer per uur gaan. Een leuk extraatje van de Marbel is dat de snelheid aan te passen is door middel van een app.

Een andere populair elektrisch longboard is de E-Go electric longboard. Het gewicht van een E-Go cruiser ligt net iets boven het gewicht van gewone longboards. Dit is opvallend, aangezien de accu en de elektromotor (400Watt) ook onderdeel zijn van dit type longboard. Behalve een accu die licht is van gewicht is het ook waterbestendig. De accu van elektrische longboards is afkomstig uit de modelbouw.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Met de elektrische longboards van Fiik kun je met een hoge snelheid over de wegen racen. Dit type longboard heeft een grote accu in vergelijking met andere elektrische longboards en zijn wellicht wat zwaarder. Het is zeer geschikt voor rijders die zelf ook wat groter zijn. De Fiik elektrische longboards zijn niet de goedkoopste longboard, maar voor de kwaliteit betalen zonder moeite wel wat meer. Je kunt al een Fiik elektrisch longboard aanschaffen voor ongeveer 300 euro. Een zeer aantrekkelijk elektrisch model van Fiik is de Big Daddy.

Yuneec levert elektrische longboards, al is het merk vooral bekend van drones. Het Australische merk Evolve is ook een fabrikant van onder andere elektrische longboards.

Bouw zelf een elektrisch longboard
Naast het aanschaffen van een elektrisch longboard is het ook mogelijk om van jouw eigen longboard een elektrische variant te maken. Een aantal longboardwinkels bieden een kit aan waarmee je aan de slag kunt. Naast de kit die verkrijgbaar is, dien je te beschikken over goed gereedschap. Het klinkt waarschijnlijk als een lastig karweitje, maar dit valt mee. Je verwijdert de huidige wielen die op jouw longboard zitten en plaatst de kit.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com