Elektrische bolderkarBen je op zoek naar een elektrische bolderkar of kinderbus? Een elektrische bolderkar wordt veelal door kinderopvangcentra gebruikt. Daarnaast is ie ook handig voor commerciële doeleinden, zoals bijvoorbeeld het vervoer van cargo. Hoeveel kost een elektrische bolderkar en waar kan je zo’n elektrische bolderkar kopen of huren? Dit en meer onderwerpen worden hieronder besproken.

Elektrische bolderkar

De elektrische bolderkar is een relatief nieuw fenomeen in Nederland en België. De e-bolderkar wordt onderverdeeld in 4 soorten; BSO, Cargo, Pick-up en enkele andere speciale edities. Deze soorten worden momenteel alleen door Stint verkocht.

Elektrische bolderkar/ kinderbus voor BSO

elektrische bolderkarSinds de komst van de elektrische bolderkar en elektrische bakfiets kan de jeugd makkelijk en veilig vervoerd worden. Chauffeurs en grote taxivoertuigen zijn in veel stedelijke gebieden niet per se meer nodig.

Stint is een van de bekendste elektrische bolderkar merken. De meeste modellen kunnen tot wel 10 kinderen veilig en comfortabel vervoeren. Het zijn namelijk robuuste en stabiele apparaten en ideaal voor stedelijk gebied. De maximum snelheid van de bovenstaande Stint BSO bolderkar is 17 km/h met een actieradius van 25 km.

De elektrische kinderbus is een lichte en veilige keuze voor kinderopvangcentra. Weber is een van de meest vooraanstaande merken van elektrische kinderbussen. De meeste modellen zijn relatief licht in gewicht (circa 35kg), kunnen minimaal 6 kinderen meenemen en zijn voorzien van veiligheidsgordels. Weber’s kinderbussen kunnen gemiddeld 18 km op een batterij rijden. Daarna kost de gemiddelde oplaadtijd ongeveer 6 uur. Het Youtube filmpje demonstreert hoe de elektrische kinderbus functioneert.

Elektrische bolderkar voor cargo

elektrische bolderkarEen elektrische cargo bolderkar is ideaal voor stadsdistributie. De e-cargo bolderkar komt op plekken waar de meeste bestelbusjes niet kunnen komen. Rechts is een cargo model van Stint te zien. De Stint cargo heeft handige en bijzondere features:

  • Het accupakket zorgt voor een actieradius tot 25, 50, 75 of 100 km
  • Maximumsnelheid van 17.2 km/u
  • Laadvermogen van maar liefst 500 kg en een laadvolume van 1.6 m3
  • Beschermd, gekoeld en droge opslag

De Stint cargo heeft elektrische schuifdeuren welke zonder sleutel open en dicht kunnen. Daarnaast zijn er ook verschillende cargo bolderkar accessoires ter bevordering van het gebruiksgemak. Denk aan een opbergvak of telefoonhouder.

Elektrische pick-up bolderkar

elektrische bolderkarDe pick-up bolderkar is speciaal door Stint ontworpen en wordt met name voor stadsreiniging gebruikt. Het is een duurzame ontwikkeling voor gemeentelijke groenvoorziening en reiniging van stedelijk gebied.

  • De Pick-up Stint heeft 300 kg lading en laadvolume van 1 m3
  • De accupakketten zorgen voor een actieradius tot 30, 60 of 100 km.
  • De Stint Pick-up heeft een maximale snelheid van 17.2 km/u
  • Uitgerust met opbergboxen, laadklep en bindrails.

De Pick-up bolderkar is uitgevoerd met opbergboxen. De opbergboxen kunnen zowel in de laadbak alsook naast de bestuurder worden gemonteerd. Deze accessoires zijn ideaal voor de opslag van gereedschap, persoonlijke spullen en/of grijpvoorraad. De bindrails zekeren de lading.

Elektrische bolderkar op maat

elektrische bolderkarWil je een elektrische bolderkar op maat kopen of huren? Stint produceert steeds vaker op maat gemaakte bolderkarren. Hierbij wordt rekening gehouden met de bedrijfsvoering en het proces. Zo kan je bolderkarren inrichten met speciale lades, vakken, en belettering. Rechts is een voorbeeld te zien van een speciale opdracht voor Heijmans.