Elektrisch skateboardWil jij een elektrisch skateboard kopen? De elektrische skateboards zijn de afgelopen maanden bijzonder populair geworden. In Nederland en België worden ze veelvuldig gebruikt om van A naar B te gaan of puur vanwege het plezier. De geavanceerde modellen zien eruit als normale skate of longboards en kunnen snelheden bereiken van wel 40 km/h. E-skateboards kosten tussen de €300,00 en €1800,00 euro.

Zin om een elektrisch skateboard of e-skateboard te kopen? In Nederland en België zijn de prijzen aanzienlijk omdat fabrikanten en distributeurs geen focus kunnen leggen op de verkoop in Europa. Dit komt mede door het verbod op elektrische skateboards op de openbare weg. Desalniettemin, worden de boards op straat vrijwel altijd gedoogd.

Bekijk alle elektrische skateboards (vanaf €500,00)

Bekijk op Bol.com

Elektrisch skateboard kopen

Men kan een elektrisch skateboard kopen bij diverse (online) winkels waaronder Bol.com. Bol.com heeft een aantal modellen waaronder de Koowheel elektrische skate/longboard in het assortiment. Deze elektrische skateboard beschikt over twee krachtige electro motoren van 250W. Hierdoor haalt ie snelheden van wel 30 a 40 km/h en kunnen ze zelfs hellingen van 25% beklimmen. Veel e-boards zijn voorzien van Samsung Lithium accu’s. Deze accu’s hebben een oplaadtijd van ongeveer één uur waarna men op een batterij wel 35 tot 40 km kan afleggen. De meeste elektrische skateboards zijn spatwaterdicht, stof bestendig en hebben anti-lek wieltjes welke bestand zijn tegen extreme temperaturen.

Elektrisch skateboard kopen

Elektrisch skateboard openbare weg

Wet en regelgeving verbieden elektrische skateboards op de openbare weg omdat de gemotoriseerde skateboards onder motorvoertuigen vallen. Motorvoertuigen dienen een typegoedkeuring plus WA verzekering te hebben. Mocht je een elektrisch skateboard kopen en de openbare weg opgaan, riskeer je inbeslagname van het skateboard plus een boete. De boete voor het niet tonen van een verzekeringsbewijs komt op €90,00 euro en onverzekerd elektrisch skateboarden kost €360,00 euro. De meeste agenten zullen het rijden met een elektrisch skateboard gedogen. Echter, bestaat er ook de kans dat je elektrisch skateboard in beslag wordt genomen en dat je een boete riskeert. Wet en regelgeving omtrent dit soort elektrische voertuigen kan in de toekomst veranderen.

skateboard elektrischEen elektrische Skateboard (Skateboard elektrisch) aanschaffen? Of je er nu zelf op hebt gestaan of je er niet aan moet denken, sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw kent iedereen het skateboard. Het skateboard werd ontwikkeld door surfers die ook op het land de bewegingen van het surfen op zee wilden nabootsen. Ze bedachten het skateboard: een houten plank met 2 trucks met ieder 2 wieltjes en 2 lagers.

Bekijk alle elektrische skateboards (vanaf €500,00)

Bekijk op Bol.com

Skateboard elektrisch

Skateboard elektrisch kopen? Sinds het ontstaan in de jaren zestig heeft het skateboard een ware metamorfose ondergaan. Het originele skateboard heeft echter ook nog steeds niet aan populariteit ingeboet. Een van de laatste ontwikkelingen op skateboardgebied is het elektrische skateboard. Een elektrisch skateboard is niet veel meer dan het originele longboard voorzien van een klein motortje. Hierdoor is het skateboard elektrisch aan te drijven. Omdat het bij een elektrisch skateboard niet zozeer gaat om de snelheid, maar meer om de trekkracht van het motortje, wordt er vaak voor een motortje met een laag toerental gekozen.

Bekijk alle elektrische skateboards (vanaf €500,00)

Bekijk op Bol.com

Ontwikkeling van het elektrische skateboard

Elektrische skateboarden worden steeds populairder. Doordat je verschillende modellen ook kunt gebruiken zonder motor wordt er steeds vaker gekozen voor een hybride model. Je ziet ze om deze reden ook steeds meer terug in het straatbeeld. Hiermee verandert overigens ook de regelgeving. Er wordt nu gekeken of het skateboard met elektrische aandrijving thuishoort in dezelfde categorie als de elektrische fiets.

Kun je zelf je skateboard ombouwen tot een elektrisch skateboard?

Steeds meer handige skateboardfans gaan zelf aan de slag met hun board. Met de juiste spullen kun je dit helemaal zelf. Ook kun je verschillende kits bestellen, het belangrijkste technische werk is dan al voor je gedaan. Deze kits bestaan uit wieltjes inclusief aandrijving en aandrijfas. Door de normale wieltjes eraf te schroeven en deze wieltjes inclusief aandrijving te monteren maak je je normale skateboard zelf elektrisch.

Bekijk alle elektrische skateboards (vanaf €500,00)

Bekijk op Bol.com