E-bike kopenWilt u een e-bike kopen? E-bikes en elektrische fietsen zijn afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Deze e-bikes hebben een zelfstandige aandrijving bestaande uit een combinatie van spierkracht en vermogen van de electro motor. Speed pedelec of fiets met trapondersteuning zijn ook veelvoorkomende namen voor dit soort fietsen.

Een e-bike of elektrische fiets kopen? Op deze pagina wordt alle informatie verschaft over deze handige fietsen en bij welke (online) winkel u ze voordelig kan kopen. Online zijn de bekende merken als Batavus, Sparta en Cortina te koop en biedt het keuze voor transportfietsen, kinderfietsen en snelle mountainbikes. Mist uw e-bike een onderdeel? Vind en koop deze online tegen voordelige prijzen.

Bekijk alle e-bikes (vanaf €895,00)

Bekijk op Bol.com

E-bike/elektrische fiets kopen

De e-bike of elektrische fiets is simpelweg een normale fiets met gashendel. Via deze hendel kan de electro motor geactiveerd worden. De uitgeoefende kracht op de pedalen bepaalt de snelheid. Bij veel modellen kan tevens het ondersteuningsniveau worden aangepast. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel vermogen de electro motor toedient. De bestuurder kan er ook voor kiezen om zonder electro motor te fietsen.

E-bike wet en regelgeving

Volgens de ANWB zijn de e-bikes of elektrische fietsen verbonden aan speciale wet en regelgeving. Hierbij kan een onderscheid gemaakt worden tussen een standaard elektrische fiets met trapondersteuning en snelle elektrische fiets, ook wel speed pedelec genoemd. Bij de standaard elektrische fiets zijn vrijwel dezelfde regels van toepassing als bij normale fietsen.

  • Trapondersteuning is verplicht te stoppen bij 25 km/h
  • Het vermogen van de electro motor is maximaal 250W

Speed pedelec

De speed pedelecs vallen onder de snelle elektrische fietsen. Sinds 1 januari 2017 moeten bestuurders van deze fietsen een bromfietskenteken hebben volgens de RDW. Verder is men verbonden aan nog een aantal regels.

  • Er geldt een maximale snelheid van 45 km/h
  • Het vermogen van de electro motor is tussen de 250 en 4.000W
  • Een minimum leeftijd van 16 jaar is vereist
  • Rijbewijs AM en WA verzekering zijn vereist
  • Fietsen op de rijbaan met 45 km/h
  • Bromfietspad binnen de bebouwde kom 30 km/h
  • Bromfietspad buiten de bebouwde kom 40 km/h

Voor meer vragen omtrent uw huidige speed pedelec kentekenplaat kunt u het beste contact opnemen met de RDW klantenservice.

E-bike achter de auto

De fietsendrager heeft een maximum toegestane kogeldruk die op of aan de trekhaak mag worden gemonteerd. E-bikes zijn mede door de accu’s aanzienlijk zwaarder dan standaard fietsen. Let op dat het maximale gewicht niet wordt overschreden. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid. Is of zijn uw elektrische fietsen te zwaar voor de trekhaak, overweeg dan om de accu’s los te koppelen.