Dyson V7 vs V8Begin 2017 heeft Dyson de draadloze V7 steelstofzuiger uitgebracht. Het type V7 suggereert dat het apparaat qua prestaties tussen de V6 en V8 inzit. Maar wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Welke modellen hebben de beste eigenschappen en meeste voordelen. We maken het makkelijk door de Dyson V7 en Dyson V8 met elkaar te vergelijken. Lees dus verder voor meer informatie in dit blog bericht over de ‘Dyson V7 vs V8!

Dyson V7 vs V8 – Wat zijn de verschillen?

Wat zijn de verschillen tussen de twee steelstofzuigers? Wat betekenen de namen ‘Motorhead’, ‘Animal’ en ‘Total Clean’? Welke stofzuiger heeft meer zuigkracht, de V7 of V8? Met welke batterij kan je langer stofzuigen? En, wat zijn de prijzen van deze apparaten? In de volgende paragrafen vind je antwoord op deze vragen.

Vergelijk alle Dysons! (vanaf €199,95)

Bekijk op Bol.com

Dyson V7 vs V8 – Vergelijking

Laten we een kijkje nemen naar de Dyson V7 en V8. Aan de hand van de onderstaande tabel kunnen we een mooie vergelijking trekken.

Dyson V7 vs V8

Dyson V7 vs V8 – Zuigkracht

Een van de meest opvallende verschillen tussen de V7 en V8 is de zuigkracht. De Dyson V8 heeft de meest krachtige motor van alle Dyson modellen, met name in de ‘boost’ modus. Dit betekent niet dat de V7 zwak is, integendeel, de V7 heeft schijnbaar een direct-drive floor die maar liefst 75% sterker is dan de V6.

Dyson V7 vs V8 – Batterij

Het grootste verschil zit ‘m in de batterij. Met de V7 kan je maximaal 30 minuten aaneen stofzuigen terwijl je met de Dyson V8 40 minuten lang bezig kan zijn. Voor een draadloze (krachtige) stofzuiger is 30 minuten behoorlijk lang. Het enige nadeel is dat je daarna 3,5 uur moet wachten tot ie weer is opgeladen. Heb je een groot huis of villa? Overweeg om dan een Dyson V8 te bestellen.

Dyson V7 vs V8 – Motorhead, Animal, Total Clean

De Dyson V7 kan je onderverdelen in drie types; Motorhead, Animal en Total Clean. De ‘Motorhead‘ is de standaard versie van (onder andere) de V7 waar je een direct-drive cleaner bij krijgt. Het type ‘Animal‘ heeft een speciaal gereedschap die haren van je huisdier effectief verwijdert. De Total Clean is het enige model dat tezamen met een ‘Fluffy’ vloerzuigmond komt en is speciaal ontworpen voor harde vloeren.

Dyson V7 vs V8 – Prijzen

De prijs is afhankelijk van het type V7 of V8 dat je koopt. De standaard Dyson V7 Motorhead kost gemiddeld 249,- euro. Tenzij je de Dyson V7 Trigger Kruimelzuiger koopt. Dit model kost slechts 255,- euro maar heeft andere features. De Dyson V8 Absolute is dus een van de beste modellen maar ook het meest prijzig. Wil je een dergelijk apparaat kopen? Dan betaal je al gauw 349,- euro.

Dyson V7 vs V8 – Conclusie

Dyson V7 vs V8Zowel de Dyson V7 alsook de V8 beschikken over een automatisch vuil-ontlading-systeem (afbeelding rechts). Daarnaast is het filtersysteem in dit bericht niet behandeld terwijl het een essentieel onderdeel is voor mensen met een allergie. Dyson heeft in de V7 een minder effectieve filter waardoor de V8 voor mensen met een allergie absoluut beter is. De V8 is uiteindelijk superieur maar dat is tevens in de prijs te zien. Met een V7 heb je in principe een prachtig en effectief apparaat in huis.

Op zoek naar de allernieuwste Dyson steelstofzuigers? Bekijk dan onze andere review met de Dyson V10 vs V11!