Dyson V6 VS Dyson V7Ben je op zoek naar een draadloze, krachtige en handige stofzuiger? Dan zijn de Dyson V6 en V7 modellen beiden een goeie keuze. Maar wat zijn de verschillen en welke moet je nu kopen? Lees alles over de Dyson V6 Fluffy VS Dyson V7 Motorhead in dit blog bericht.  Zodoende krijg je een duidelijk beeld van de eigenschappen, technische specificaties en prijsverschillen.

Dyson V6 Fluffy VS Dyson V7 Motorhead

Ben je van plan om een draadloze Dyson steelstofzuiger te kopen maar weet je niet welke je moet kiezen? In deze sectie behandelen we het onderwerp; ‘Dyson V6 Fluffy VS Dyson V7 Motorhead’. Aan de hand van het volgende filmpje vind je alvast het eerste verschil in wat betreft het volume/geluid:

Vergelijk alle Dysons! (vanaf €169,-)

Bekijk op Bol.com

De V6 Fluffy en V7 Motorhead zijn beiden uitstekende steelstofzuigers. De apparaten zijn krachtig, multi-inzetbaar en makkelijk in gebruik. Helaas zie je dat ook terug in de prijs. De Dyson V6 Fluffy kost 399,- euro en de Dyson V7 385,- euro. Een aanzienlijk verschil tussen beiden modellen is dus niet aanwezig. Bekijk de onderstaande tabel voor meer verschillen.

Dyson V6 VS Dyson V7

Zoals je kan zien is de Dyson V6 een beetje lichter. De V7 Motorhead heeft daarentegen een betere batterij en een no-touch afval-verwijder-systeem.  Hierdoor kan je met slechts één druk op de knop al het vuil eruit halen zonder je handen vies te maken.

Dyson V6 VS V7 – Zuigkracht

De zuigkracht van de V7 (21W) is een tikkeltje minder wanneer die op ‘regular mode’ staat in vergelijking met de V6 (28W). In de maximale modus kunnen ze beiden voor 100W aan zuigkracht bewerkstelligen. Dit wil overigens niet zeggen dat ze beiden evengoed schoonmaken. De V7 heeft namelijk 75% meer borstel barkracht dan de standaard V6. Dit houdt in dat de V7 (bijvoorbeeld) dieper vuil in tapijt kan verwijderen.

Dyson V6 VS V7 – Accessoires / gereedschap

Zowel de V6 als de V7 worden met accessoires en gereedschap geleverd. De V7 heeft een extra gereedschap om makkelijk en snel de stofzuiger los te koppelen. Daarnaast worden beiden apparaten met oplaadstation geleverd en krijg je bij sommige modellen een ‘Fluffy’ kopstuk erbij voor harde ondergrond en kleine gemotoriseerde kopstuk voor haren van je huisdier te verwijderen. De standaard V6 heeft in tegenstelling tot de V7 geen speciaal kopstuk voor tapijt. Maargoed, uiteindelijk hangt het grotendeels af van welk pakket je bestelt.

Dyson V6 VS V7 – Conclusie

Zowel de V6 als V7 zijn fantastische draadloze stofzuigers met relatief weinig verschillen. Uit de vergelijking blijkt dat de grootste verschillen in de batterij, reiniging en prijs zitten. Wanneer je schoonmaak sessies langer duren is de V7 een aanrader. Ook het handige vuil-verwijder-systeem bij de V7 is net even beter dan de V6. Daarom adviseren wij om eerder de V7 Motorhead te kopen in plaats van een V6 Fluffy. Twijfel je tussen de Dyson V7 en V8? Bekijk deze verschillen via de hyperlink.