Dyson V10 vs V11In deze review vergelijken we de snoerloze Dyson V10 vs V11. Wat zijn de verschillen? Wat betekenen de verschillende termen: Absolute, Animal en Motorhead? Wat zijn de verschillen tussen deze modellen? En, wat is het prijsverschil? Ga de vergelijking aan en lees alle informatie in dit blog bericht over de Dyson cyclone V10 vs Dyson V11!

Dyson V10 vs V11: Wat zijn de verschillen?

Het grootste verschil tussen de Dyson V10 en V11 is het nieuw geïntegreerde beeldscherm aan de bovenkant bij de V11.  Met behulp van een knopje kun je kiezen tussen een lage (eco), normale, krachtige of automatische stand.

De V10 heeft wel een schakeltje aan de voorkant waarmee je ook deze drie reinigingsmodi kunt instellen, maar de batterijduur per reinigingsmodi is niet zichtbaar.

Daarnaast zijn er verschillen in zuigkracht, batterijduur, prijs en verschillende modellen. Bekijk eerst een handig Youtube-filmpje van Dyson:

Dyson V10 vs V11: Zuigkracht

Wellicht het belangrijkste verschil tussen de Dyson V10 en V11 is de zuigkracht. De V10 bereikt een zuigkracht van 151 AirWatt en de V11 maar liefst 185 AirWatt! Ter vergelijking, een V8 heeft bijvoorbeeld 115 AirWatt. In alle gevallen is het behoorlijk sterk als je het vergelijkt met de meeste stofzuigers, en zeker voor snoerloze steelstofzuigers.

Dyson V10 vs V11: Batterij

Wat is de gebruiksduur? Uit tests blijkt dat de V10 in eco-stand een constante vloerreiniging van 40 minuten heeft en de V11 zo’n 60 minuten constante reiniging op één batterij.

Op het beeldscherm zie je ook de batterijduur die automatisch aanpast op basis van de ingestelde zuigkracht. Via dit scherm krijg je ook meldingen wanneer je de filter moet schoonmaken, of als er andere blokkades zijn die het stofzuigen belemmeren.

Dyson V10 vs V11 modellen: Absolute, Animal en Motorhead

De Dyson V10 kun je onderverdelen in drie modellen: Absolute, Animal en Motorhead, en de Dyson V11 heeft het type Absolute en Animal+.

De Animal heeft een speciale dierenhaarborstel voor het verwijderen van dierenharen. De Absolute heeft ook zo’n zuigmond en ook een zachte (fluffy cleaning head) roller voor harde ondergrond. De Motorhead is de standaard versie met ‘drive cleaner’ zuigmond voor hoek-tot-hoek schoonmaken. Met de verfijnde roller kun je makkelijker stof en huidschilfers verwijderen.

De V11 Absolute (en absolutepro) heeft een handige ‘Torque-zuigmond’. Deze zuigmond heeft ingebouwde sensoren waarmee het apparaat in ‘Auto modus’ de ondergrond kan bepalen om zo een geschikte zuigstand te kiezen. Erg handig als je bijvoorbeeld van parquet naar vloerkleed ondergrond wisselt. Hoewel de V10 deze functie niet heeft, ontbreekt de ‘fluffy cleaning zuigmond’ wel bij de V11.

Dyson V10 vs V11: Prijzen

De prijs is afhankelijk van het type V10 of V11 dat je koopt. De bestverkochte V10 modellen bij Bol.com zijn de Motorhead voor gemiddeld 449,- euro, en de Absolute voor 499,- euro.

Het bestverkochte Dyson V11 model is de Absolute met een prijs van gemiddeld 660,- euro. De V11 Animal+ komt op een bedrag van 549,- euro. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op Bol.com of Coolblue via de hypelinks.

Dyson V10 vs V11: Conclusie

De keuze voor een V10 of V11 is sterk afhankelijk van jouw budget en thuissituatie. Heb je een groot huis met huisdieren, dan is een V11 Absolute of Animal+ geschikt dankzij de sterkere zuigkracht en aanzienlijk langere batterijduur (20 minuten verschil met V10).

Daarnaast heeft de V11 ook het geïntegreerd beeldscherm aan de bovenkant voor het instellen van verschillende reinigingsmodi. De V11 Absolute heeft bovendien ook een slimmere manier van reinigen met de ‘Torque-zuigmond’. Zo kun je met de unieke Auto modus en ingebouwde sensoren de ondergrond herkennen en past ie automatisch de zuigkracht aan.

Wil je een goedkopere Dyson? Voor gemiddeld 200,- euro minder kun je een V10 kopen, maar voor zeker 400,- euro minder heb je al een V7 of V8.