Een draadloze fietscomputer heeft geen kabeltjes nodig om te communiceren met de sensoren. Denk hierbij aan een snelheids-sensor of een cadanssensor. Je hoeft geen draden te bevestigen en dat maakt ook de montage een stuk makkelijker.

Sigma BC 16 Draadloze fietscomputer

Sigma BC 16 Draadloze fietscomputer

Wil je een fietscomputer met sensoren op je achterwiel? Dan is een draadloze fietscomputer alleen een optie wanneer de draadloze techniek sterk genoeg is voor de afstand tussen je stuur en je achterwiel. Zo niet dan kun je beter een bedrade fietscomputer kopen óf de sensor op je voorwiel zetten.

Vergelijk direct fietscomputers: (vanaf €8,99)

Bekijk op Bol.com

Draadloze fietscomputers

Draadloze fietscomputers zijn er in veel verschillende soorten. Ze zijn vaak wel iets duurder dan de bedrade variant. De bekendste merken voor draadloze fietscomputers zijn Sigma, Polar en Bryton. Sommige fietscomputers zijn ook uitgerust met GPS-functie. Deze fietscomputers met GPS kunnen je vaak ook allerlei leuke feitjes vertellen.

Sigma 16.16 STS CAD

Zo kan de Sigma 16.16 STS CAD je vertellen hoe veel brandstof je bespaart door niet de auto maar de fiets te nemen. Standaard worden natuurlijk ook je snelheid, afstand en rittijd gemeten. Fietscomputers die ongeveer even duur zijn hebben vaak geen megeleverde cadanssensor. Daarom is de Sigma 16.16 bijvoorbeeld ook de favoriete draadloze fietscomputer van  Coolblue.

Het enige nadeel van deze Sigma fietscomputer is dat er geen koppeling mogelijk is met je smartphone of tablet. Het is daardoor niet mogelijk om je gegevens automatisch te uploaden naar een website als Strava. Dit is voor veel fietsers geen probleem, maar voor fervente Strava-leden is het wellicht een grote beperking omdat ze dan alle gegevens handmatig moeten invullen. En dat is niet te doen.

Een cadanssensor meet het aantal trappen per minuut (de trapfrequentie). Dit is handig voor wielrenners en professionele fietsers die meer statistieken willen over hun fietstocht en activiteit.