Hoe vind je een goede plek voor downhill longboarding? Dat is de vraag die veel longboarders ons stellen. Het van een berg of helling af rijden met je longboard kan voor een enorme kick zorgen: je kunt snelheden bereiken tot wel 80 kilometer per uur. Dit brengt uiteraard ook gevaren met zich mee, dus draag sowieso een helm en goede bescherming!

DownHill LongboardMaar hoe vind je een goede plek? Gelukkig is er de website FindHills.com. Hier kun je een route uitstippelen op de kaart, en de website laat vervolgens zien hoe groot de helling is.

Hoe werkt het?

In Nederland zijn natuurlijk niet heel erg veel hellingen of heuvels, maar ze zijn er wel degelijk! Zeker in Zuid-Limburg kun je vaak wel wat goede hellingen vinden waarop je als longboarder ontzettend veel snelheid kunt maken.

Zo vonden wij in de buurt van Maastricht de onderstaande helling waarop je over een traject van 3 kilometer keihard naar beneden kunt schieten met je longboard (klik hier):

Maastricht Downhill

Dit doe je uiteraard op eigen risico, want we hebben met Street View gezien dat dit een normale autoweg is met daarnaast een fietspad. Wij raden je dan ook zeker aan om gebruik te maken van het fietspad en niet van de autobaan.

Tot slot adviseren wij je om eerst goed te oefenen met afremmen, want dit kan een behoorlijke uitdaging zijn bij het bereiken van zulke hoge snelheden.