Wil je je Dopper schoonmaken? Dopper-flesjes zijn in Nederland inmiddels zo populair dat iedereen er wel één of twee heeft. De vraag die wij vaak gesteld krijgen is: hoe moet ik mijn Dopper flesje schoonmaken?

Dopper schoonmakenHet schoonmaken van je Dopper-fles kan op meerdere manieren. De populairste manier is in de vaatwasser. De flesjes zijn 100 procent vaatwasser-geschikt en het kan dus ook geen enkele kwaad om het flesje in de vaatwasser te doen. Wel is het aan te raden om alle drie de Dopper onderdelen los van elkaar in de vaatwasser te doen, zodat ook de hoekjes en kiertjes goed schoon worden.

Dopper schoonmaken met de hand

Een Dopper fles kun je ook schoonmaken met de hand. Hierbij is het wederom belangrijk dat je de drie losse onderdelen apart afwast. Zo weet je zeker dat ieder hoekje en plekje goed schoon wordt. In de foto rechts boven aan deze pagina (met de roze flesjes) zie je de drie losse onderdelen goed. Het doorzichtige gedeelte van het flesje (roze), het “bekertje” (wit) en de dop (roze). Deze drie onderdelen kun je los halen. Je kunt ze dan het makkelijkst schoonmaken met een afwasborstel of met een schuursponsje.

Bekijk alle Dopper flesjes! (vanaf €14,45)

Bekijk op Bol.com

Dopper in de vaatwasser

Toch zullen de meeste mensen de voorkeur geven aan het wassen in de vaatwasser. Gelukkig zijn de Dopper-flesjes hier uitermate geschikt voor. Wij raden iedereen dan ook aan om ze gewoon in de vaatwasser (mee) te wassen. Dit is het makkelijkste en zo worden ze het schoonst. Wel zo fijn als je hem iedere dag gebruikt!