Wil je een Google Chromecast gebruiken in een kamer waar je geen WiFi-verbinding hebt of heb je helemaal geen WiFi-verbinding? Gelukkig is er voor jou de Ethernet-adapter voor Chromecast. Dit apparaatje kost zo’n 19 euro en is onder andere te koop bij Google zelf.

Chromecast Ethernet Adapter

Chromecast Ethernet Adapter: geschikt voor beide Chromecasts

Chromecast 1

De eerste generatie Chromecast.

Je kunt zowel een Chromecast van de eerste generatie als een Chromecast 2 aansluiten via deze adapter. Hij is dus geschikt voor beide Chromecast-modellen en óók voor de Chromecast Ultra. Het voordeel van een Ethernet-verbinding – zeker bij oudere routers en langzamere internetverbindingen – is dat de verbinding veel stabieler en sneller is.

Het enige dat je hoeft te doen is een USB-kabel aansluiten op de Chromecast en een ethernet-kabel aansluiten aan de adapter. De andere kant van de ethernet-kabel steek je dan in je router of direct in je modem. Vervolgens kun je controleren of je een internet-verbinding op je Chromecast hebt. Zo ja, dan is je nieuwe setup geslaagd en heb je een Ethernet-verbinding op je Chromecast.

Vooral bedoeld voor Chromecast 1

Hoewel de Ethernet Adapter ook werkt met de Chromecast 2 én de Chromecast Audio, zul je er vooral iets aan hebben wanneer je de Chromecast 1 hebt. De nieuwe generatie Chromecast ondersteunt namelijk ook gewoon een WiFi-verbinding van 5 Ghz. Dit was bij de oude Chromecast niet het geval, waardoor een bedrade oplossing soms dé manier was om toch een snelle verbinding te kunnen krijgen.

Er zijn helaas wel gebruikers die problemen ondervinden met het opzetten van de bedrade verbinding. Meer daarover kun je lezen op het productforum van Google. Hier worden de problemen en ook de mogelijke oplossingen beschreven.

Voor 19 euro haal je de adapter in huis en je zult er zeker plezier van hebben wanneer je internetverbinding nu nog te traag is voor het streamen van HD- of Ultra HD-beelden.