Standaard vind je op je Apple TV 4K of Apple TV 4 géén web browser. Dat is jammer, want veel mensen willen wel internetten vanaf hun Apple TV. Je kunt natuurlijk wel gebruikmaken van AirPlay en zo de browser van je iPhone, iPad of Mac tonen op de Apple TV. Een andere optie is om een Apple TV browser-app te installeren.

In ieder geval moet je altijd je iPhone of iPad bij de hand houden. Helaas is er nog altijd geen native ondersteuning voor een webbrowser in de Apple TV. Er is wel een workaround beschikbaar, maar hiervoor heb je twee dingen nodig:

  1. Een gratis Apple Developer-account en de app Xcode.
  2. Een USB-C kabel.

Browser installeren op je Apple TV

Om vervolgens de browser te installeren dien je deze met behulp van Xcode te downloaden vanaf GitHub. Een volledig stappenplan vind je hier: How to browse the Web on Apple TV.

Helaas is dit momenteel de enige manier om écht een browser op je Apple TV te installeren. De andere manier, die een stuk makkelijker en sneller werkt is natuurlijk om gebruik te maken van AirPlay en zo de browser van je Mac, iPhone of iPad te “streamen” naar de Apple TV. Het enige nadeel hiervan is dat je wel je Mac, iPhone of iPad bij de hand moet houden om de browser te kunnen bedienen. Wat je op je Apple TV ziet is dan slechts een “afspiegeling” van wat er op je andere Apple device gebeurt. Dit kun je overigens ook gebruiken voor alle andere dingen die je op die Apple-devices zou willen doen en op je Apple TV wilt kunnen zien. Meer over AirPlay lees je hier: Apple TV AirPlay.