Bluetooth koptelefoon verbinden met Apple TVBluetooth koptelefoon verbinden met Apple TV? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat voor elkaar krijgt! We kunnen alvast verklappen: het is heel erg simpel om een Bluetooth-accessoire zoals een koptelefoon met je Apple TV te verbinden.

Bluetooth koptelefoon verbinden met Apple TV (4)

Het eerste dat je moet doen om zeker te zijn dat je verbinding kunt gaan maken, is controleren of je Bluetooth-koptelefoon is opgeladen. Je kunt dit checken door hem aan te zetten en vervolgens te kijken of er een lampje brandt.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Nu ga je op je Apple TV (4) naar Settings > Remotes and Devices > Bluetooth. Als je Apple TV op Nederlands ingesteld staat is dit Instellingen > Afstandsbedieningen en apparaten > Bluetooth. Nu moet je op je Bluetooth-koptelefoon (of andere -accessoire) zorgen dat deze zich in “Pairing Mode” bevindt. Dit zorgt ervoor dat de Apple TV je koptelefoon kan herkennen. Hoe je dit precies doet kun je het beste uitzoeken door in het boekje te kijken van je koptelefoon (of online op te zoeken door te zoeken naar “merk + model + pairing mode”. Ik heb zelf een Philips-koptelefoon en bij deze lukte het door hem eerst uit te zetten, en vervolgens mij het aanzetten de knop 7 seconden ingedrukt te houden totdat het lampje ging knipperen.

Hij zou nu in het lijstje van Bluetooth-apparaten tevoorschijn moeten komen. Klik op je Bluetooth-device en vul (indien nodig) een PIN of wachtwoord in. Meestal is dit laatste overigens niet nodig.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Waarom een Bluetooth-koptelefoon?

Het handige van een Bluetooth-koptelefoon is dat je je geen zorgen hoeft te maken over geluidsoverlast tijdens het kijken van films op je Apple TV. Daarnaast kan het zijn dat de muziek beter klinkt dan via de speakers van je televisie. Je kunt de bovenstaande techniek overigens ook gebruiken om een ander soort Bluetooth-speakers aan te sluiten op je Apple TV. Niet alleen speakers, maar ook andere Bluetooth-accessoires die door Apple TV ondersteund worden zullen op deze manier verbonden kunnen worden. Het kan ook handig zijn als je video’s wilt kijken of muziek wilt luisteren waarvan je niet wilt dat anderen het geluid kunnen horen.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com