Wil je je bloeddruk meten en de resultaten kunnen aflezen op je iPhone? Er zijn verschillende bloeddrukmeters die compatible zijn met de iPhone. Apple HealthKit biedt allerlei handige integraties voor developers zodat hun apparaten gekoppeld kunnen worden aan de Gezondheids-app in iOS (de app die ook standaard je stappen telt).

Het is overigens wel belangrijk om te realiseren dat deze bloeddrukmeters bedoeld zijn voor thuisgebruik. Wanneer je een medisch probleem hebt of een afwijkende bloeddruk hebt dien je meteen naar je huisarts te gaan.

Dit artikel is geschreven door ProductGids. Er is gebruikgemaakt van informatie van andere websites, waaronder iCulture.

Bloeddrukmeters voor de iPhone

Bloeddrukmeter kopen? Er zijn veel verschillende bloeddrukmeters van heel veel verschillende merken (zoals Medisana en Omron). Niet alle modellen komen met een iOS-app. Dit is op zich ook niet nodig, want je kunt je metingen ook zelf in de Gezondheids-app invullen. Veel mensen willen echter graag dat dit soort dingen automatisch gebeuren, en gebruiken daarom graag een bloeddrukmeter met applicatie, zodat deze gegevens automatisch in hun “medische dossier” op de iPhone terechtkomen.

Nokia BPM+

Nokia BPM+De Nokia BPM+ bloeddrukmeter kost 100 euro bij Bol.com en is perfect geschikt in combinatie met je iPhone. Er zit een speciale app bij van Nokia (Health Mate) en deze gegevens kunnen worden gedeeld met de Gezondheids-app van Apple. Zo komen al je gegevens handig op één plek terecht.

QardioArm bloeddrukmeter

QardioArm bloeddrukmeterOok de QardioArm bloeddrukmeter is (voor 104 euro) te koop bij Bol.com. Net als de Nokia BPM+ is deze voorzien van een app die ook automatisch de informatie deelt met de Health-app van Apple zelf. Ideaal dus! Een prima alternatief voor de Nokia, al ziet deze er iets minder mooi uit.

Beurer & HealthManager

BeurerHet merk Beurer maakt verschillende bloeddrukmeters. Een deel hiervan is uitgerust met de app genaamd HealthManager. Deze app houdt je meetgegevens bij maar deelt deze helaas niet met Apple’s HealthKit. Een groot minpunt dus voor de Beurer bloeddrukmeters.

Medisana & VitaDock

Beurer heeft HealthManager, Nokia heeft HealthMate en Medisana heeft de VitaDock-app. Deze app koppelt gelukkig ook aan HealthKit en zorgt er dus voor dat je meetresultaten ook in de Gezondheids-app komen te staan. Je kunt alle Medisana-bloeddrukmeters hier bekijken.

Tip: Lidl

SILVERCREST Lidl BloeddrukmeterBij de Lidl verkoopt men ook bloeddrukmeters. Hoewel deze niet officieel zijn goedgekeurd door de Hartstichting, kiezen toch veel mensen voor deze goedkopere optie. De SILVERCREST bloeddrukmeter kost namelijk maar 25 euro en kan via Bluetooth de metingen delen met de HealthForYou app. Deze app deelt de gegevens op zijn beurt weer met HealthKit!

Handmatig invoeren

Heb je al een bloeddrukmeter of laat je je bloeddruk altijd meten door een arts? Je kunt de gegevens natuurlijk ook handmatig invoeren in de Gezondheids-app. Je vult voor iedere meting twee waarden in: de bovendruk en de onderdruk. Deze  gegevens blijven nu zo lang jij het wilt voor je beschikbaar in de Health-app (Gezondheid). Wanneer je dit structureel bijhoudt ontstaat er langzaam een mooi dossier met geschiedenis en kun je wellicht patronen gaan herkennen.

Moet mijn bloeddrukmeter goedgekeurd zijn door de Hartstichting?

De Hartstichting heeft een lijst samengesteld met bloeddrukmeters die zij goed genoeg vinden. Er zijn echter ook bloeddrukmeters die niet zijn goedgekeurd maar wel betrouwbaar kunnen worden genoemd. Zo zijn alle apparaten die je in winkels kunt kopen goedgekeurd door de WHO en de ESH (de Europese “Society of Hypertension”).