Beste kweekbakken met LEDHoud je van planten kweken? Dan ben je ongetwijfeld nieuwsgierig naar de beste kweekbakken met LED-verlichting! Op basis van prestaties, uitstraling en reviews hebben we een overzicht gemaakt van de 3 meest unieke LED-kweekbakken in Nederland en België.  Lees daarom verder voor meer informatie en vergelijk de producten bij webwinkels in Nederland en België.

De beste kweekbakken met LED

Op ProductGids vind je regelmatig een top 5 of top 10 selectie van producten die populair zijn. In dit artikel behandelen we de beste kweekbakken met LED-verlichting:

  1. Click & Grow: Een van de meest populaire kweekbakken zijn afkomstig van Click & Grow. Dit merk biedt verschillende type kweekbakken waaronder de Smart Garden 3, het bestverkochte model van Click & Grow. Deze kweekbak heeft een licht-cyclus van 16 uur belichting per dag en heeft een waterreservoir dat genoeg water voor een maand voorziet. Met een zuinig energieverbruik is deze kweekbak prima in staat om tropische planten binnenshuis te verzorgen. Voor een gemiddelde prijs van €79,95 kun je dit apparaat in huis halen.
  2. Led’s Light: Wil je het gehele jaar door verse plantjes kweken?  Dan heb je een apparaat nodig die perfect het fotosyntheseproces kan nabootsen. Led’s Light heeft hiervoor een kweekbak met timer functie voor ontwikkeld. Zo is hun product voorzien van glazen wanden, neutraal wit licht (4000k) en een hoge kleurweergave-index. De geïntegreerde automatische timer hanteert 16 uur dag- en 8 uur nachtstand wat een natuurlijk dag- en nachtritme bewerkstelligt. De Led’s Light is energiezuinig met een energieverbruik van slechts 14W. Voor een bedrag van gemiddeld €47,- krijg je deze kweekbak met 1,2 meter lange kabel.
  3. Tregren: Het merk ‘Tregren’ heeft een unieke kweekbaak genaamd: T6 Kitchen Garden. Met deze kweekbak kun je maar liefst 6 plantjes naast elkaar inzaaien en opkweken. Bieslook, peterselie en basilicum kweken is nog nooit zo makkelijk gegaan. De kruidenplantjes groeien namelijk als kool en blijven langer in leven door de gunstige omstandigheden. Interesse? Je kunt deze Tregren met Scandinavisch design voor gemiddeld €140,- euro bij Bol.com kopen.

De bovenstaande top 3 kweekbakken zijn online te bestellen bij webshops als Bol.com en Wehkamp. Neem ook een kijkje in het assortiment van Intratuin. Laatstgenoemde heeft een rijk aanbod aan kassen en kweekbakken.