De beste hoverboard karts Wat zijn de beste hoverboard karts / zitjes op de Nederlandse en Belgische markt? De meeste karts doen qua kwaliteit niet veel van elkaar onder. Het zijn met name de verschillende maten, constructies en prijzen die het verschil maken. Sommige karts zijn toepasbaar op 6.5 inch hoverboards en anderen op 10 inch hoverboards. Lees verder en vind een handig overzicht met de beste hoverkarts voor jou.

De beste hoverboard karts / zitjes

Veel van de beste karts zijn merkloos en verschillen slechts een klein beetje van elkaar. Toch vind je belangrijke verschillen in prijs, constructie en maat. Daarom vind je hieronder een selectie van de beste hoverboard karts / zitjes waarvan de meeste toepasbaar zijn op jouw hoverboard / Oxboard.

Hoverkart – Go Kart voor hoverboard

De beste hoverboard kartsDe merkloze hoverkart (rechts) is in het assortiment van Bol.com te vinden. De kart is geschikt voor 6,5 inch en 8 inch hoverboards. De stang kan je uitschuiven tot 85cm. Met de Hoverkart kan je eenvoudig 360° graden draaien, achteruit rijden en heb je volledige controle over de hoverboard. De kart kan je makkelijk bevestigen dankzij het gepatenteerde systeem.

Vergelijk de beste hoverboard karts! (vanaf €25,-)

Bekijk op Bol.com

De beste hoverboard kartsEen ander model is de wit met zwarte hoverseat afkomstig uit de famoshop en verkrijgbaar bij Bol.com voor 39,99 euro. De hoverkart is geschikt voor 6,5 inch tot 8 inch hoverboards. Dit model heeft daarnaast ook een uniek design die makkelijk te combineren is met de kleuren van je hoverboard. Je kan ‘m immers ook in roze, groen/zwart en rood/zwart kopen.

Hoverkart – Off-road kart voor hoverboard

De beste hoverboard kartsHeb je een off-road hoverboard en dus een off-road hoverkart nodig? Er zijn speciale hoverkarts die compatibel zijn met 8 inch en 10 inch velgen. Opvallend zijn de grovere voorbandjes die speciaal gemaakt zijn om op zand, grind en hobbels te rijden. Je vindt ze veelal met extra schokdempers bij de achterwieltjes. Off-road hoverboard karts / zitjes zijn over het algemeen een tikkeltje duurder waardoor de vanaf prijs meestal op 70,00 euro ligt.

Veelgestelde vragen – FAQ

  • Welke hoverboard kart / zitje past op mijn hoverboard? Dat hangt of van de maat hoverboard die je hebt. Heeft jouw hoverboard of Oxboard 6 inch, 6,5 inch, 8 inch of 10 inch velgen? Afhankelijk van deze maat moet je de hoverboard kart selecteren.
  • Welke kart / zitje past op maat 6 inch, 6,5 inch, 8 inch of 10 inch hoverboards? Het eerstgenoemde merkloze model is toepasbaar op 6,5 inch en 8 inch hoverboards. Het 3e model is geschikt voor 8 inch en 10 inch off-road hoverboards.
  • Hoe monteer je de hoverboard kart / zitje aan je hoverboard? Het zitje kan je simpelweg met twee gespen aan je hoverboard bevestigen. Wanneer je niet rijdt is het verstandig om de hoverboard uit te zetten want anders rijdt ie automatisch verder.