Beste Buffalo Airhockey tafelsBen je van plan een airhockey tafel van het merk ‘Buffalo’ te kopen? Bekijk allereerst hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en kies aan de hand van deze informatie het formaat. Je hebt namelijk keuze uit de mini, 5ft (lengte: 154cm), 6ft (lengte: 183cm) en 7ft (lengte: 213cm) Buffalo airhockey tafels. Dit zijn de gemiddelde afmetingen in lengtes. Lees verder voor meer informatie over de soorten, eigenschappen, maten en prijzen.  Aan de hand van deze factoren en algehele online beoordeling is een overzicht met de beste Buffalo airhockey tafels gemaakt.

De beste Buffalo Airhockey tafels

Buffalo staat bekend om z’n slogan; ‘Time to play‘. De online winkel verkoopt alles op het gebied van spellen en speeltafels, zo ook de airhockey tafeltoestellen. De toestellen kan je het beste onderverdelen in soorten en maten. Op basis van deze gegevens plus de algehele prijs en gemiddelde recensie/beoordeling zijn de beste Buffalo airhockey tafels geselecteerd.

Bekijk alle airhockey tafels! (vanaf €20,-)

Bekijk op Bol.com

Mini Buffalo Airhockey tafel – Explorer

Beste Buffalo Airhockey tafelsDe mini Buffalo airhockey tafel is het kleinste beschikbare model van het merk Buffalo. Het compacte (opgebouwde) formaat van 92cm x 46cm x 21cm (LxBxH) maakt ‘m ideaal voor een kleine speelkamer of studentenkamer. De tafel heeft een kleine maar krachtige motor waardoor de puck makkelijk over de tafel glijdt/zweeft. Bij het pakket worden 2 pushers (met vilt), 2 pucks en handleiding meegeleverd. De kleine Buffalo airhockey tafel is verkrijgbaar voor 59,90 euro.

Buffalo Airhockey tafel (5ft) – Torpedo

Beste Buffalo Airhockey TafelsDe Buffalo airhockey tafel (5ft) Torpedo is een logische keuze wanneer je een groter model prefereert. Met de Torpedo krijg je een airhockey toestel met afmetingen van 150cm x 75cm x 80cm (LxBxH).

De Torpedo airhockey tafel is aanzienlijk groter dan de mini Buffalo en komt meer richting een professionele maat hetgeen je ook terugziet in aanzienlijk hogere prijs; 179,00 euro.

Buffalo Airhockey tafel (6ft) – Astrodisc

Beste Buffalo Airhockey tafelsDe Astrodisc airhockey tafel van Buffalo (6ft) heeft afmetingen van 180cm x 89cm x 81cm (LxBxH). De Astrodisc speeltafels hebben een High Gloss speeloppervlak met stevige motor zodat het spel snel en soepel verloopt. De puck en pushers zweven met groot gemak over het dek.

De Astrodisc van Buffalo kan je in standaard en inklapbare versie aanschaffen. Wil je de airhockey tafel makkelijk opbergen? Dan kan je het beste de inklapbare speeltafel voor 310,01 euro kopen. De standaard Astrodisc van Buffalo kan je voor 259,00 euro bestellen.

Buffalo Airhockey tafel (7ft) – Hurricane II

Beste Buffalo Airhockey tafelsMet de Hurricane II Buffalo airhockey tafel (7ft) spreek je van een echte professionele tafel. De speeltafel heeft afmetingen van 213cm x 122cm x 81,5cm (LxBxH) en weegt 98kg. De robuuste airhockey tafel is geschikt voor teamplay (2 vs 2) en heeft een groot High Gloss speeloppervlak, twee krachtige motoren, opstaande randlijsten en verchroomde brug met scoreteller. Qua prijs/kwaliteit verhouding scoort de Hurricane II beter dan vergelijkbare 7ft modellen als de Terminator II, Dominator en Vortex.

Bij bestelling ontvang je ‘m ongemonteerd thuis voor 749,- euro. De meerprijs voor de opbouwservice via de officiële Buffalo webshop kost 159,- euro extra.  Het opbouwen van deze tafel wordt overigens als eenvoudig beoordeeld.

Buffalo Airhockey tafel (8ft) – Storm

Beste Buffalo Airhockey tafelsDe Buffalo Storm airhockey tafel (8ft) is geschikt voor commerciële doeleinden zoals in speelhallen. Het gaat hier namelijk om een geperforeerd speelveld van polycarbonaat met verlichtingssysteem. Het is een LED lichtsysteem in het speelveld en poten van de airhockey tafel. De luchtpomp van 260W zorgt dat de puck makkelijk over het dek zweeft. De afmetingen van deze tafel komen op 238cm x 128cm  (LxB).

Je kan dit model alleen via de officiële website van Buffalo bestellen voor 4500,- euro. Lees  op hun website tevens alle informatie over de producteigenschappen, features en technische specificaties.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan je de beste Buffalo airhockey tafels kopen? De speeltafels zijn verkrijgbaar bij winkels als Wehkamp, Bol.com en natuurlijk de officiële webshop van Buffalo.

Wat is een Airhockey tafel? Een airhockey tafel heeft een glad en geperforeerd speeldek met honderden/duizenden gaatjes erin. Onder de tafel bevindt zich een krachtige ventilator die lucht uit de gaatjes perst waarna de puck over het dek zweeft.

Hoe werkt een airhockey tafel? Spelers staan tegenover elkaar met zogenaamde ‘pushers’ en moeten de puck over het speeldek in de goal van de tegenstander duwen/schieten.

Wat is het verschil tussen normale (thuis) en commerciële airhockey tafels?
Bij de meeste zit een verschil in het opbouwen. Airhockey tafels voor thuis zijn makkelijker op te bouwen dan arcade of commerciële speeltoestellen. Je vindt de verschillen ook terug in het materiaal. De arcade toestellen hebben extra zware ijzeren en houten onderdelen met traditionele centrifugerende blazers voor een optimaal luchtsysteem.

Op welke eigenschappen/features moet ik letten bij de aanschaf van een airhockey tafel? Airhockey tafel prijzen starten bij 50,- euro en lopen op tot wel 4500,- euro. De keuze voor een bepaald speeltoestel hangt af van de gebruiksintensiteit en de leeftijd van de gebruikers. Wanneer je een tafel voor jonge kinderen koopt, zijn de mini Buffalo, 5ft en 6ft modellen perfect. Deze tafels hebben een kleiner formaat en gebruiken traditionele score tellers. Wil je een tafel kopen voor tieners of ouder? Dan worden tafels van 6ft tot 8ft aangeraden. Bij een dergelijk formaat kunnen de airhockey tafels tegen een stootje en zijn ze veelal voorzien van een goed luchtsysteem zodat de puck goed zweeft.

Op zoek naar een commerciële airhockey tafel voor in een café, bar of professionele speelruimte? Dan worden 8ft airhockey tafels aanbevolen. Dergelijke modellen zijn zwaar, robuust en voorzien van goeie luchtsystemen voor eindeloos speelplezier. Deze eigenschappen zijn belangrijk voor amusement, weerbaarheid en langdurig gebruik.