Apple’s vierde editie werkt samen met providers als Hulu en Netflix en staat toe dat er spellen op de televisie gespeeld kunnen worden via apps. Deze opties worden veelvuldig gebruikt door de Apple community, echter, zijn er redelijk wat irritaties aanwezig.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Gebruikers frustreren zich namelijk aan het gebruiksgemak om bijvoorbeeld usernames en wachtwoorden in te vullen. Sinds een tijdje is de iOs remote applicatie geupdate waardoor men nu makkelijk via een iPhone of iPad-toetsenbord tekst kan typen. Maar er zijn grote verwachtingen voor het volgende even van Apple, met name voor de tvOS 9.2. Waarschijnlijk is de grootste verbetering de Siri verbetering in tekstbalkjes. Gebruikers hebben binnenkort de optie om geluiden in te spreken met de Siri afstandsbediening. Denk hierbij aan gebruikersnamen, wachtwoorden en andere tekstbalkjes. Bijvoorbeeld, met de nieuwe optie kan je de Youtube applicatie openen, ga je naar de zoekbalk en gebruik je je stem voor het filmpje of de pagina.

De nieuwspagina van Apple, MacTumors, heeft een gedetailleerd video waarin een simpele handleiding alle uitleg geeft. Daarbij zullen gebruikers de afstandsbediening gebruiken voor ieder Apple scherm om de app store te vinden voor specifieke applicaties of categorieën. Hierbij moet je de knop op de Siri ingedrukt houden en kan je een zoekterm verzoeken als ‘Spellen’. Hiervoor moest men eerst de app store openen en vervolgens de zoekterm inklikken.

Als de geluidsfunctie niet echt uw interesse trekt, is er ook nog een Bluetooth toetsenbord update voor de tvOS 9.2. Hierdoor kan je zonder dat iemand je kan afluisteren, je wachtwoorden en zoektermen invullen.

Nog een interessante update komt voor de mensen die veel Apple TV applicaties geïnstalleerd hebben. Zo worden folders toegevoegd waardoor applicaties makkelijker geordend kunnen worden in plaats van het eindeloos scrollen. Bijvoorbeeld, Apple TV gebruikers maken een folde voor spellen, opleiding, films etc.