Wil je je Apple TV WiFi goed instellen? Op deze pagina vertellen we je graag hoe je dat doet. Het is handig om je Apple TV te verbinden met een WiFi-netwerk, omdat je dan gebruik kunt maken van AirPlay (content vanaf je Mac, iPhone of iPad streamen).

Apple TV WiFi

Klik voor groter

Zoals je in de afbeelding rechts kunt zien, is het ook mogelijk om de signaalsterkte van je WiFi te achterhalen. Hiervoor moet je naar het “About”-scherm van je Apple TV gaan. Hier kun je ook zien met welk netwerk je verbonden bent.

Het is overigens ook mogelijk om een Ethernet-kabel in je Apple  TV te steken.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Apple TV WiFi instellen

Om een nieuw WiFi-netwerk te kiezen of de instellingen van de Apple TV WiFi te veranderen ga je naar Instellingen > Netwerk > WiFi. Je krijgt hier een lijst te zien van netwerken in jouw omgeving. Selecteer jouw WiFi-netwerk en vul het wachtwoord in. Je Apple TV zal nu verbinding maken met jouw WiFi-netwerk. Overigens heb je dit (als het goed is) al ingesteld toen je je Apple TV voor het eerst hebt aangesloten, tenzij je een ethernet-kabel hebt gebruikt om je Apple TV aan te sluiten.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Al met al is het dus heel eenvoudig om je Apple TV te verbinden met het internet. Het is bovendien ook vrij essentieel om dit te doen, want alle goede content voor op je Apple TV komt van het internet. En voor het gebruiken van Apple’s AirPlay is het natuurlijk handig als je via WiFi verbinding maakt. Je kunt met AirPlay een hele hoop doen en het maakt je leven dan ook een stuk beter. Zonder AirPlay maak je eigenlijk niet goed gebruik van je Apple TV. Dit gold al voor de Apple TV 3, maar zeker ook voor de vierde generatie! Het gebruiken van WiFi is dus een hele belangrijke keuze.