Apple TV streamingVeel van onze bezoekers willen weten hoe Apple TV streaming werkt. Allereerst is het handig als we uitleggen dat het bij een Apple TV officieel geen streaming heet. Het streamen doe je namelijk door middel van AirPlay. Dit kan zowel op de Apple TV 4 als op de Apple TV 3, 2 en eerder. Het is overigens wel belangrijk om te weten dat het streamen via AirPlay alleen mogelijk is vanaf andere Apple-devices. Zo heb je een iPhone, iPad of Mac nodig om via AirPlay te kunnen streamen.

Meer informatie over de geruchten over een streaming-dienst van Apple? Klik hier

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Apple TV streaming; hoe doe je dat?

Om via AirPlay content te streamen naar je Apple TV, dien je eerst te zorgen dat je apparaten zich op hetzelfde WiFi-netwerk bevinden als je Apple TV. Je krijgt dan automatisch een AirPlay-icoon te zien in het control panel (onderin) van je iOS-apparaten of bovenin je taakbalk op de Mac. Door hierop te klikken kun je je scherm “mirroren” (spiegelen) op je Apple TV, of specifieke beelden streamen.

Meer over AirPlay lees je op onze pagina: Apple TV AirPlay.

Streamingdienst van Apple: geruchten

Netflix

Netflix; de meest populaire streamingdienst van dit moment

Er gaan al een tijdje geruchten rond over een eigen streamingdienst die Apple zou willen lanceren. Zo zou Apple een soort Netflix-concurrent willen worden. Apple heeft dit zelf overigens al heel vaak ontkend. Naar eigen zeggen zou Apple geen bedrijf zijn dat zelf content creëert. De vraag is natuurlijk of het klopt dat Apple hier niet aan gedacht zou hebben. Apple heeft in het verleden ook wel eens gezegd dat ze geen autofabrikant zijn, maar er zijn ook voldoende tekenen voor een auto-project van Apple.

Toch verwachten wij dat het niet zo’n vaart zal lopen. Apple heeft geleerd van het lanceren van Apple Music in 2015. Het heeft even geduurd voordat Apple Music echt een succes werd. Inmiddels werkt het erg prettig en is het voor iPhone-gebruikers zelfs fijner dan bijvoorbeeld Spotify.