Op zoek naar informatie over Apple TV Spotify? Op deze pagina vertellen we je daar alles over. Het is belangrijk om te weten dat er op dit moment géén Spotify app is voor de Apple TV 4. Wel is het uiteraard mogelijk om content van Spotify te streamen naar je Apple TV. Dit doe je vanaf je iPad of iPhone, dankzij Airplay.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Apple TV Spotify

Apple TV SpotifyOm content van Spotify naar je Apple TV te streamen, open je de Spotify app op je iPhone, iPad of Mac. Het is overigens belangrijk dat AirPlay is geactiveerd voor jouw Apple TV (dit regel je via de Instellingen). Voordat je gebruikt kunt maken van deze functionaliteit moet je Apple TV ook op hetzelfde WiFi-netwerk zijn aangesloten als de iPhone, iPad of Mac waarmee je muziek wilt streamen.

Op je Mac
Terwijl je muziek luistert met Spotify, klik je op het AirPlay logo in de menubalk bovenin je Mac-scherm. Selecteer hier je Apple TV en je computerscherm (en audio) worden afgespeeld op je TV. Deze truc werkt natuurlijk niet alleen met Spotify, maar ook met allerlei andere websites en programma’s. Onthoud dit dus wanneer je ergens geen Apple TV app voor kunt vinden: je kunt ook via AirPlay te werk gaan en op deze manier vrijwel alles naar je TV streamen. Erg handig dus.

Bekijk de Apple TV! (vanaf €174,95)

Bekijk op Bol.com

Op je iPad of iPhone
Op een iOS-apparaat is het nog makkelijker. Je hoeft alleen maar de Spotify-app te openen en bij het afspelen op “devices available” te klikken. Klik vervolgens op “more devices” en selecteer je Apple TV. Zo makkelijk is het! Je muziek wordt nu afgespeeld op je televisie (via je Apple TV). Je hoeft alleen nog maar te zorgen dat het geluid van je televisie aan staat.